Aansprakelijkheidsverzekering voor studenten


Een aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die de schade dekt die door jou is aangericht aan goederen of personen, deze is voor elke persoon aan te raden en dus ook voor studenten. Wil je een aansprakelijkheidssverzekering afsluiten dan is het van belang of je nog thuis woont of al op kamers, mocht je nog thuis wonen dan is het bij de meeste verzekeraars mogelijk je mee te verzekeren met je ouders. Woon je kamers dan zul je op zoek moeten naar een verzekeraar voor jezelf, neem hier dan ook goed de tijd voor om te kijken wat voor jouw persoonlijke situatie het beste van toepassing is. Over het algemeen genomen zal een aansprakelijkheidsverzekering je verzekeren voor bedragen tussen de één en tweeënhalf miljoen euro, daarnaast zijn ook niet alle zaken verzekerd. Schade die met opzet is aangericht zoals vernielingen of vandalisme zijn niet meeverzekerd en ook schade die gemaakt wordt met een motorvoertuig is niet verzekerd. Kijk daarvoor bij de uitleg over autoverzekeringen. Schade aangericht tijdens een (bij)baan is in de meeste gevallen ook niet meeverzekerd aangezien hier de werkgever voor verzekerd moet zijn. Voor alle overige zaken kun je bij schade toegebracht door jou je wenden tot een aansprakelijkheidsverzekering.

Studenten aansprakelijkheidsverzekering

Heb je schade aangericht dan kun de partij waarbij schade is aangericht een claim indienen bij de verzekeraar waarbij je de aansprakelijkheidsverzekering hebt afgesloten. Een voorbeeld is bijvoorbeeld het morsen van koffie op elektronische apparatuur als je op visite bent. Een ongeluk zit in een klein hoekje en je zult zelf ook graag alles zo goed mogelijk willen afhandelen mocht er onverhoopt is misgaan. Lees voor het afsluiten de voorwaarden van de verschillende verzekeraars goed door, zo hanteert elke verzekeraar weer een verschillend eigen risico en het is belangrijk dat je daar van te voren van op de hoogte bent. Veranderd er iets in je persoonlijke situatie geef dat dan door, denk hierbij aan zaken zoals na het afstuderen als je gaat verhuizen of samenwonen. De diverse verzekeraars bieden vaak voordelige verzekeringen aan voor studenten, vraag dus altijd of dit bij de verzekeraar van jouw keuze ook van toepassing is. Een aansprakelijkheidsverzekering geeft je de rust dat als er iets fout mocht gaan je weet dan je goed verzekerd bent, dat zal voor elke persoon een fijn en geruststellend gevoel geven.

ABNA

Bij ABNA Kun je alles lezen en leren over o.a. lenen, wonen, sparen, verzekeren, beleggen, overlijden, erven en pensioen! Heb je zelf een vraag stuur je vraag in en wij gaan gaan kijken of wij er een stukje over kunnen schrijven!

Recente artikelen