Alles over een aflossingsvrije lening


Aflossingsvrije lening met lage maandlasten

Een aflossingsvrije lening is ideaal wanneer u lage maandlasten wilt. Een aflossingsvrije lening lijkt dan ook een relatief goedkope lening. Lenen kan in verschillende vormen. Bekende vormen zijn de persoonlijke lening en het doorlopend krediet. Een aflossingsvrije lening mogen we niet naast de bekende leenvormen vergeten. Een aflossingsvrije lening is bijvoorbeeld de ideale lening voor studenten. Studenten hebben vaak een bijbaan en kunnen geen hoge maandlasten aan een lening veroorloven. Daartegenover hebben zij vaak wel goede baanperspectieven en is de kans groot dat zij binnen enkele jaren veel meer gaan verdienen dan wat zij hedendaags verdienen.

Studenten kunnen dan op een later tijdstip meer verdienen en dus dan ook hogere maandlasten veroorloven. De illusie dat een aflossingsvrije lening goedkoop is moet gelijk uit de wereld geholpen worden. Hiermee willen we niet zeggen dat het een dure lening is. Een aflossingsvrije lening blijft een lening en ook deze vorm van lenen moet later worden terugbetaald. Een goedkope aflossingsvrije lening is zeker verkrijgbaar. Hiervoor zijn er verschillende kredietverstrekkers die hiervoor informatie kunnen verstrekken. Kortom een aflossingsvrije lening is ideaal voor mensen die nu nog geen hoge maandlasten kunnen veroorloven, maar later wel hun schuld kunnen aflossen. Wilt u meer weten over de aflossingsvrije lening? Check onze andere artikelen over de aflossingsvrije lening.

Wat is een aflossingsvrije lening?

Bij een aflossingsvrije lening, wordt het bedrag niet afgelost, zoals bij alle leningen, maar de lener betaald alleen maar rente over het geleende bedrag. Dat betekend dus ook dat er geen vaste datum is wanneer het resterende bedrag moet worden terug betaald. Over het algemeen wordt de rente betaald, of de hypotheek afgelost, bij de verkoop van de lener zijn huis. De hypotheekverstrekkers hebben hun rentes expres niet hoger, dan dat een huis kan opleveren in executie, hierdoor zijn ze zekerder, dat ze het resterende bedrag ook echt zullen verkrijgen. Het makkelijke aan een aflossingsvrije hypotheek, is dat het makkelijk te combineren is met een andere hypotheek of lening, hiervoor moet u gewoon een gesprek aangaan met de verstrekker van de hypotheek, om er achter te komen of dat ook voor uw hypotheek of lening geld.

Kom nu achter of geld lenen met een aflossingsvrije lening past bij u!

Aantal kenmerken van een aflossingsvrije lening

  • Er wordt niet afgelost, maar er wordt alleen maar rente betaald.
  • Er wordt geprofiteerd van de maximale fiscale mogelijkheden
  • Meestal is het bedrag, wat af te lossen, niet hoger dan 75% van de executiewaarde van een huis, zo zijn ze zeker dat ze betaald krijgen.
  • Als je toch wilt aflossen kan je dit doen, in kleine delen van 10% per jaar.
  • Aflossingsvrije leningen zijn te combineren met allerlei andere hypotheken, je kan dus meerdere leningen hebben, zonder veel problemen te krijgen met de verstrekkers.

Voor en nadelen van een aflossingsvrije lening

Voordelen

  • Je hoeft het niet af te lossen, bij deze soort hypotheek hoeft er alleen maar rente betaald te worden.
  • Lage lasten
  • Geen verplichte aflossingen tussen alles door
  • Alle offertes zijn makkelijk online te vergelijken, zodat u gemakkelijk alles het goedkoopst kan kiezen.

Nadelen

  • Er wordt geen vermogen opgebouwd.
  • Tijdens de lening wordt er niet afbetaald, er wordt alleen rente betaald.
  • Er is geen financiële zekerheid, tenzij er een verzekering is afgesloten, het gaat dan vooral om een overlijdensverzekering.
  • Na het overlijden van degene die de lening is aangegaan, gaat de lening nog gewoon door. Je laat je nabestaanden dus misschien wel met een torenhoge schuld zitten, misschien handig om over na te denken voor het einde van uw leven.
  • Als je pensioen hebt, wil je maximaal kunnen genieten, dit kan met deze aflossingsvrije lening dus niet. Als je met pensioen gaat, kan je lening verhogen.

Wat kan een aflossingsvrije lening voor u betekenen?

Het is een zeer effectieve manier om je lasten zo laag mogelijk te behouden. Je betaald de hypotheek namelijk niet af, maar je betaald alleen een variabele rente, deze rente kan echter wel stijgen en dalen, waarbij dalen veel kan schelen en stijgen veel meer kan gaan kosten. Je weet alleen niet wanneer je hypotheek helemaal afbetaald is, dit kan je, als je er van af wilt komen, ook gewoon doen als bij een normale hypotheek. Als je dus een hypotheek met lage lasten en minder risico wilt, is dit een hele goede oplossing voor uw financiële problemen, die makkelijk oplosbaar zijn.

Aflossingsvrije leningen aangaan

Het openen van zo’n lening, kan gewoon in een bank. Om genoeg informatie te hebben, kun je misschien, omdat iedereen een andere situatie heeft, eerst een persoonlijk gesprek met de verstrekker van de lening aangaan, ze zijn vaak heel bereidwillig om je te helpen. Mocht u al genoeg informatie hebben kunt u ook nog een online lening aangaan, dit scheelt misschien wat tijd, maar u kan beter zorgen dat ze in een bank alles netjes zwart op wit zetten, zodat u er later geen problemen mee gaat krijgen. Als je er zeker van wilt zijn om de goedkoopste aflossingsvrije lening aan te gaan, kunt u het op verschillende sites online vergelijken, zorg hierbij dat het geen partijdige site is, ze kunnen namelijk ook betaald worden om iemand de goedkoopste te laten lijken. Dan ben je dus inclusief alle extra kosten gewoon duurder uit, let er dus heel goed op!

Risico’s van aflossingsvrije leningen

De laatste tijd is het bij aflossingsvrije leningen zo, dat er in de media wordt gesproken over, risicohypotheken, dit komt door de economische crisis, deze begon in Amerika, waar men instortte door alle leningen aan hun benen. Geld is wat ze nodig hadden, ze moesten het dus lenen, elk land dat de Amerikanen geld leende, stortte stuk voor stuk in. Dit was dus natuurlijk ook het begin, maar het kwam door de torenhoge leningen. Je lost niks af en moet dus op andere manieren veel meer kunnen betalen, zodat de banken er genoeg aan overhouden, maar het houdt een keer op met je geld, dit is het moment dat je niet verder kunt. Je moet alles zeer goed inplannen, bedenk of je er wel genoeg geld voor hebt. Als je kunt moet je hem stuk voor stuk gaan afbetalen, dit scheelt je veel geld. Je moet dus al van te voren in kunnen plannen hoe je de lening gaat aflossen. Je mag nooit zomaar een lening aan gaan, je kan, indien het om kleine bedragen gaat, beter eerst vrienden of familie vragen, die je terug betaald. Het lenen van geld kost namelijk in alle gevallen heel veel geld, waarop je moet zijn voorbereid, om het financieel te kunnen overleven.
Doelstelling

Je kan een aflossingsvrije hypotheek gebruiken, als je niet genoeg geld hebt om die grote bedragen per maand af te lossen, maar als je wel genoeg geld hebt voor de percentages aan rente die je moet betalen. Het doel voor jou is dat je niet in de problemen geraakt, maar de bank verdient hier genoeg extra’s aan. Jullie worden met deze hypotheek dus allebei tevreden gesteld, dit is wat elke verstrekker wil, zodat je altijd kunt terugkomen met goede gevoelens voor de bank of verstrekker.

Een aflossingsvrije lening klinkt erg mooi. Lage maandlasten en alleen rente betalen. De komende maanden en/of jaren niets aflossen. Zo houdt u geld over. En wie wil nu net elke maand geld overhouden Echter schuilen er ook risico’s bij een aflossingsvrije lening.

Een lening met risico’s?

Veel mensen beseffen niet dat na zon ook regen kan komen. Een lening moet op den duur worden afgelost. En dat kan tegen die tijd wel even slikken zijn.
Dit is vooral het geval bij een aflossingsvrije lening in de vorm van een hypotheek. Bedragen voor een hypotheek zijn natuurlijk op voorhand niet mals. Veel huizenbezitters realiseren zich niet dat een aflossingsvrije lening in de vorm van een hypotheek tot grote problemen kan leiden. Vooral wanneer een woning noodgedwongen verkocht moet worden. De huiseigenaren hebben dan helemaal niets afgelost en lopen dan ook nog eens het risico dat ze in deze financiële crisistijd niet eens de hypotheekwaarde voor de woning krijgen. Kortom schulden liggen op de loer.
Nu willen wij niet de aflossingsvrije lening afkraken. Helemaal niet zelfs. Indien u verantwoord kan omgaan met geld kan een aflossingsvrije lening ideaal zijn. Zo kunt u ook nog eens genieten van een fiscaal voordeel bij de belastingdienst.
Kortom zoals bij elke lening: maak een weloverwogen besluit.Aflossingsvrije Hypotheek

Een aflossingsvrije lening kan ook voor een hypotheekvorm gelden. U bent op zoek naar een huis en u wilt een hypotheek afsluiten. Nu zijn er verschillende hypotheekvormen. Zo is er de spaarhypotheek, annuïteitenhypotheek, lineaire hypotheek, maar ook de aflossingsvrije hypotheek.

Wat is een aflossingsvrije hypotheek?

Een aflossingsvrije hypotheek lijkt op een aflossingsvrije lening. U betaalt alleen rente. De aflossings volgt later. Er zal een periodieke hertaxatie plaatsvinden met eventueel verplichte aflossing. Een aflossingsvrije hypotheek kan aangevraagd worden voor meestal tot 75% van de executiewaarde.

Is een aflossingsvrije hypotheek iets voor u?

Een aflossingsvrije hypotheek is iets voor u wanneer u lage maandlasten wilt en goed kan omgaan met geld. Hiermee bedoelen we dat u natuurlijk in gedachte moet houden dat u het geld moet terug betalen. U moet het bedrag aflossen. U kunt het aflossen door eventueel uw huis te verkopen, met eventuele overwaarde, maar wees voorbereid dat u misschien niet het hele bedrag uit de verkoopprijs kan halen. Hierdoor blijft u achter met een schuld. Nu is het nooit raadzaam om een huis te verkopen met verlies, maar toch is het een gedachte die wij willen meegeven. Een aflossingsvrije hypotheek past bij u wanneer u lage maandlasten wilt, maar tegelijkertijd ook verantwoord kan omgaan met geld. Eveneens moet de toekomstperspectief van u, wanneer u moet aflossen, goed zijn, zodat u niet in de financiële problemen komt.

Een aflossingsvrije hypotheek aanvragen

Een aflossingsvrije hypotheek kunt u online aanvragen bij verscheidene hypotheekverstrekkers. Tevens kunt u informatie inwinnen bij uw bank (of bij andere banken).

U heeft goed onderzoek gedaan. U weet wat een aflossingsvrije lening is, u weet wat de aflossingsvrije periode is en u weet zeker dat u geld wilt lenen. De volgend stap is dan een aflossingsvrije lening aanvragen. Een aflossingsvrije lening kunt u aanvragen bij verschillende banken en kredietverstrekkers in Nederland. Met een tussenpersoon van een bank kunt u een gesprek aangaan over een aflossingsvrije lening. Voordat u gaat praten over een aflossingsvrije lening is het echt raadzaam om goed alles te weten. Zodoende kunt u de juiste vragen stellen en kan u eventueel niet bedonderd worden of vastzitten aan een lening die u niet wilt. Het afsluiten van een aflossingsvrije lening is een contract en zoals bij elk contract geldt dat u de kleine lettertjes moet lezen.

In gesprek voor een aflossingsvrije lening

Voordat u in gesprek gaat met een tussenpersoon is het raadzaam om verschillende offertes op te vragen. Tegenwoordig hoeft u niet eens een gesprek aan te gaan met een tussenpersoon en kunt u online een aflossingsvrije lening aanvragen en afsluiten. Het gaat tegenwoordig allemaal erg gemakkelijk, misschien soms te gemakkelijk. Vergelijk de rentes en voorwaarden voor een aflossingsvrije lening. Bij een aflossingsvrije lening klinkt het allemaal aantrekkelijk, gezien u in de beginperiode alleen rente betaald. Bekijk ook goed de situatie na de aflossingsvrije lening. Hoe ziet uw toekomst eruit? Is er een baangarantie of een inkomensgarantie? Kan ik in de tussentijd sparen, zodat ik later mijn aflossingsvrije lening kan aflossen? Allemaal vragen die u moet proberen te beantwoorden. Indien u ervaring heeft met het aanvragen van een aflossingsvrije lening, horen we dit graag van u!

Aflossingsvrije lening aflossen

Een aflossingsvrije lening wordt ook wel vaker rentekrediet genoemd. Een aflossingsvrije lening, rentekrediet, is één van de vele leenvormen die u kunt nemen. Misschien is de aflossingsvrije lening wel de ideale lening voor u gezien de lage maandlasten. De lage maandlasten zijn in verband met het feit dat u alleen in de beginperiode rente betaald. U lost dus niets af. In het begin althans. Na een periode, die u met uw kredietverstrekker heeft afgesproken, moet u terugbetalen. Bereidt u voor op dat moment.

Een aflossingsvrije lening aflossen

Het moment is daar gekomen. De aflossingsvrije periode is voorbij en u moet beginnen met terug betalen. U kunt uw aflossingsvrije lening op verscheidene manieren terug betalen. De volgende voorbereidingen of manieren zijn er voor het aflossen van een aflossingsvrije lening:
Sparen in de tussentijd met bijvoorbeeld een spaarrekening. U zet in de aflossingsvrije periode geldt apart om de aflossingsvrijelening te kunnen betalen. Indien u wilt sparen is het altijd sterk aan te raden om goed te kijken waar en hoe u wilt sparen. Bekijk de voorwaarden en spaarrentes. Want net als bij leningen, kent ook sparen verschillende spaarvormen. Overwaarde van uw huis. U besluit dat u na vijf jaar, wanneer de aflossingsvrije periode is afgelopen, uw huis te willen verkopen. U heeft misschien destijds de aflossingsvrije lening gebruikt voor een verbouwing. Mogelijk heeft u nu dan overwaarde op uw huis. Besef wel dat en huis een investering is en net als met alle investeringen kan de rendement van de investering tegenvallen. Misschien krijgt u niet de vraagprijs voor uw huis.

Aflossingsvrije lening en zijn aflossingsvrije periode

Bij een aflossingsvrije lening geldt een looptijd. U spreekt met de kredietverstrekker, bijvoorbeeld een bank, af hoelang u rente betaald. Het is namelijk zo dat u in het begin helemaal niets aflost. U betaalt alleen rente. Dit kan ontzettend gunstig voor u zijn, want de maandlasten zijn door het betalen van alleen rente een stuk lager. Een aflossingsvrije lening wordt dan ook gezien als een goedkope lening. Maar laat u niet misleiden. Lenen kost geld.
Bij een aflossingsvrije lening wordt een periode afgesproken. Meestal wordt een periode van vijf jaar afgesproken, maar dit kan ook afgeweken worden. Het hangt natuurlijk ook af van de hoogte wat u wilt lenen bij een aflossingsvrije lening. Wanneer de aflossinsgvrije periode voorbij is, dient u terug te betalen. Kortom wanneer u niet voldoende in de tussentijd opzij zet, kunt u voor ongename verrassingen staan. U kunt dan bijvoorbeeld opeens lang bezig zijn met een lening voor een auto. Kans bestaat dat u de aflossingsvrije lening begint af te lossen, terwijl de auto al op de sloop ligt. Bedenk dus goed of lenen iets is voor u. Als u niet langer kunt wachten en dan toch een lening wil aanvragen, dan is een aflossingsvrije lening misschien iets voor u?
Vraag offertes voor een aflossingsvrije lening op en bekijk de voorwaarden.

Aflossingsvrije lening

Bij een aflossingsvrije lening wordt niet afgelost. Dit betekent niet dat u de lening niet hoeft terug te betalen. Bij een aflossingsvrije lening wordt pas terugbetaald na een bepaalde periode. De periode spreekt u af met de kredietverstrekker. Vaak geldt bij een aflossingsvrije lening een periode van vijf jaar. In de tussentijd betaalt u bij een aflossingsvrije lening alleen rente. Hierdoor zijn de maandlasten lager dan bij andere leningen. Dit kan voordelig zijn, echter moet u beseffen dat bij een aflossingsvrije lening u na de periode geld moet terugbetalen. Verstandig is dan ook om in de tussentijd toch geld te sparen, zodat u na de periode uw aflossingsvrije lening kunt aflossen.

Doelstelling van een afflossingsvrije lening

Een aflossingsvrije lening kunt u gebruiken voor bijvoorbeeld een verbouwing aan uw huis of om een auto aan te schaffen. Zoals bij elke lening is het advies om goed bij u zelf te rade te gaan of de lening “het waard” is. Immers kost geld lenen geld.
Typeringen van een aflossingsvrije lening

De grootste kenmerk van een aflossingsvrije lening is dat de maandlasten relatief laag zijn. Dit komt doordat u alleen de rente betaalt en niets aflost.
Verzoek indienen voor een aflossingsvrije lening

U heeft de kenmerken van een aflossingsvrije lening gelezen en bent tot het besluit gekomen dat een aflossingsvrije lening bij u past. Volgende stap is dan om offertes voor een aflossingsvrije lening aan te vragen. Raadzaam is om meerdere offertes bij verschillende kredietverstrekkers aan te vragen zodat u goed de voorwaarden en rentes kunt bekijken.

ABNA

Bij ABNA Kun je alles lezen en leren over o.a. lenen, wonen, sparen, verzekeren, beleggen, overlijden, erven en pensioen! Heb je zelf een vraag stuur je vraag in en wij gaan gaan kijken of wij er een stukje over kunnen schrijven!

Recente artikelen