Annuleringsverzekering voor studenten


Ook een student gaat uiteraard weleens op vakantie, het is dan verstandig om een annuleringsverzekering af te gaan sluiten voor het geval je onverhoopt toch niet op reis kunt gaan of je middenin de reis plotseling huiswaarts moet keren. Met een annuleringsverzekering weet je dat je dan het geld wat je voor de reis betaald hebt of het gedeelte wat je niet hebt kunnen afmaken retour krijgt. Dit soort zaken worden meestal niet gedekt door je reisverzekering. Kun je nu door vertraging, buiten je schuld om om een excursie of trip niet maken in je vakantie waar je wel voor hebt betaald dan ben je ook daar voor verzekerd. Bij het afsluiten van een annuleringsverzekering moet je eerst de keuze maken of je eenmalige annuleringsverzekering wilt gaan afsluiten of een doorlopende. Ga je maar eenmaal per jaar op vakantie dan is de kortlopende annuleringsverzekering de beste optie, ben je meerdere keren per jaar op reis dan zou je de doorlopende annuleringsverzekering kunnen overwegen. De premie van deze verzekering verschilt en is erg afhankelijk van de hoogte kosten van de reis. In de meeste gevallen kun je de premie snel en eenvoudig online berekenen bij de aanbieder van de verzekering op de website. Ook krijg je vaak bij het boeken van een reis al de vraag of je een annuleringsverzekering bij de reis wilt gaan afsluiten, dit hoef je niet meteen te doen en dit mag ook later. Wacht hier echter niet te lang mee aangezien een verzekeraar het recht heeft om je te weigeren als er een te lange tijd tussen het afsluiten van de reis en de annuleringsverzekering zit.

Dekking annuleringsverzekering voor studenten

Een annuleringsverzekering voor studenten is dus zeker handig om af te sluiten, als je hard hebt gewerkt voor de vakantie dan zou het zonde zijn als je bij het onverwacht niet door gaan van de reis je zuurverdiende geld kwijt was. Je kunt de annuleringsverzekering aanspreken bij één van de volgende gebeurtenissen, dit is over het algemeen genomen aangezien elke verzekeraar andere voorwaarden heeft. Het is dan ook altijd verstandig deze voorwaarden zorgvuldig door te nemen.

  • Je wordt ernstig ziek wordt, krijgt een ongeluk of komt te overlijden
  • Een familielid uit je directe familie komt te overlijden
  • Je paspoort wordt op de dag van vertrek gestolen
  • Je krijgt buiten je eigen schuld om geen visum voor het land waar je heen wilt reizen
  • Je wordt plotseling ontslagen (dit geldt niet voor vrijwillig ontslag nemen)
  • Je krijgt binnen dertig dagen voor vertrek de mogelijkheid een huis te kopen of te huren

Dit zijn een aantal voorbeelden van zaken die je niet hebt kunnen voorzien en hierbij heb jezelf (of je familie) de mogelijkheid om je annuleringsverzekering aan te gaan spreken. Je zult bij een aantal zaken wel bewijs moeten overleggen zoals het proces verbaal bij diefstal van je paspoort of een verklaring van de dokter wanneer je onverhoopt ziek zou worden. Een verzekering is iets wat je afsluit in de hoop dit nooit nodig te hebben, dit geldt zeker ook voor de annuleringsverzekering voor studenten. Wij hopen je voldoende informatie te hebben gegeven en willen je toch alvast een fijne vakantie toe wensen.

ABNA

Bij ABNA Kun je alles lezen en leren over o.a. lenen, wonen, sparen, verzekeren, beleggen, overlijden, erven en pensioen! Heb je zelf een vraag stuur je vraag in en wij gaan gaan kijken of wij er een stukje over kunnen schrijven!

Recente artikelen