Autoverzekering voor studenten


Als je als student de beschikking hebt over een auto dan wil je zeker niet teveel gaan betalen aan een autoverzekering. Vanaf 1 januari 2013 is de assurantiebelasting voor een autoverzekering verhoogd wat de vraag naar goedkope autoverzekeringen nog groter maakt. Neem dan ook even rustig de tijd om te kijken welke verzekeraar het goedkoopste is en en welke zaken binnen de verzekering voor jou op toepassing zijn. Het lijkt soms zo mooi in reclamespotjes, voor maar enkele tientjes per maand een autoverzekering, kijk je verder dan zie je de dat na de aanvullende zaken die voor je persoonlijke situatie van belang zijn je nog relatief duur uit bent. Als student zijn de maandelijkse kosten al hoog genoeg dus een dure autoverzekering zul je zeker niet op zitten te wachten. Er zijn verzekeraars die dit begrijpen en speciale verzekeringen voor studenten aanbieden. Laat je echter niet meteen lokken door acties die een bedrag op je bankrekening storten na afsluiten, dit kan erg aantrekkelijk klinken maar als je structureel maandelijks teveel betaald dan is het voordeel al snel vergeten. Het is van belang dat je niet teveel gaat betalen en het merk en bouwjaar van de auto zal daar in eerste instantie van grote invloed op zijn.

Studenten Autoverzekering

Er zullen weinig studenten zijn die rondrijden in de nieuwste Mercedes, een volledige All-risk autoverzekering zal dan ook niet snel van toepassing zijn op een student. Bij een ouder model auto zul je sneller geneigd zijn te kiezen voor een WA-verzekering. Deze zijn goedkoper en dekken alleen de schade aan andere voertuigen en objecten die je veroorzaakt. Neem dus als uitgangspunt het merk, model en bouwjaar van de auto. Is de beslissing eenmaal genomen of het een All-risk- of een WA-verzekering gaat worden dan kun je gaan kijken wat voor zaken er meeverzekerd moeten gaan worden. Dat kan je ook doen op www.goedkoopste-autoverzekeringen.net. Heb je een rechtsbijstandverzekering dan hoef je deze in de meeste gevallen niet in te begrijpen bij de autoverzekering. Dezelfde keuzes zul je moeten gaan maken bij zaken zoals de inzittenden. Als je rustig de tijd neemt om te beslissen welke verzekeraar je kiest en welke zaken er allemaal meeverzekerd moeten gaan worden kan dat maandelijks flink schelen, jij als student zal het bespaarde geld vast goed op een andere manier kunnen gaan spenderen.

ABNA

Bij ABNA Kun je alles lezen en leren over o.a. lenen, wonen, sparen, verzekeren, beleggen, overlijden, erven en pensioen! Heb je zelf een vraag stuur je vraag in en wij gaan gaan kijken of wij er een stukje over kunnen schrijven!

Recente artikelen