Autoverzekering


Een goede autoverzekering is zeer belangrijk. Ten eerste is de autoverzekering in heel Europa en vele landen daarbuiten een verplichte verzekering en ten tweede is het een goede (financiële) bescherming indien je schade aan iemand anders zijn auto toebrengt.

Een autoverzekering bestaat grofweg uit drie dekkingen, waarvan de aansprakelijkheidsdekking verplicht is:
  • Aansprakelijkheidsdekking;
  • Beperkt cascodekking;
  • Volledig cascodekking.

Deze dekkingen kunnen, indien gewenst, nog worden uitgebreid met aanvullende verzekeringen, zoals een inzittenden- of rechtsbijstanddekking.

De Aansprakelijkheidsdekking
De aansprakelijkheidsdekking is een door de WAM verplichte dekking. Voor de minimale eisen verwijzen wij u naar de autoverzekering Wiki

Beperkt Cascodekking
De beperkt casco dekking is een aanvullende dekking op de WA-dekking. Deze dekking zorgt ervoor dat u een financiële vergoeding krijgt als er schade is aan uw auto die niet is veroorzaakt door een aanrijding, botsing, van de weg raken enzovoorts.

Volledig Cascodekking
Deze dekking bevat:

  • Alle bij beperkt casco gedekte schades;
  • Schade door botsingen, te water raken, omslaan, van de weg raken, slippen;
  • Alle andere schade buiten uw eigen of iemand anders zijn schuld.

Online autoverzekering
Tegenwoordig kunt u heel eenvoudig online verzekeren. Dit is vaak veel goedkoper dan de reguliere aanbieders die er zijn. Uw voordeel kan oplopen tot wel honderden euro’s als u kiest voor een online autoverzekering.

Meer voordeel met de United Consumers autoverzekering
Wanneer u een autoverzekering afsluit via internet kunt u vaak veel geld besparen. Soms blijft u dan zelfs bij dezelfde maatschappij maar vaak blijkt een andere maatschappij toch veel voordeliger en soms zelfs met een betere dekking!

ABNA

Bij ABNA Kun je alles lezen en leren over o.a. lenen, wonen, sparen, verzekeren, beleggen, overlijden, erven en pensioen! Heb je zelf een vraag stuur je vraag in en wij gaan gaan kijken of wij er een stukje over kunnen schrijven!

Recente artikelen