Geld lenen als zzp-er of startend ondernemer


Geld lenen is tegenwoordig al lastig genoeg, als u als zzp-er of startend ondernemer wilt lenen is dat nog veel lastiger.

Bij leasen wordt direct aan het leasen van een auto gedacht. Maar feitelijk kunt u nagenoeg alle bedrijfsmiddellen leasen: mits dit roerende zaken zijn, die relatief eenvoudig identificeerbaar zijn. Voorbeelden hiervan zijn productiemachines, landbouwmachines, computers, printers of telefoonsystemen. U kunt dit leasen voor een bedrag vanaf € 10.000,-

Voordelen van leasen als zzp-er

Leasen heeft een aantal voordelen ten opzichte van het zelf kopen van een goed, we zetten ze hier even overzichtelijk voor u op een rij.

  • Leasen is eenvoudiger en sneller dan lenen
  • U kunt 100% van uw bedrijfsmiddel financieren
  • U houdt u werkkapitaal vrij om te ondernemen
  • U hoeft geen aanvullende zekerheden te geven
  • Lease is duidelijk en transparant, u weet vooraf wat u moet betalen en voor welke periode u deze lasten heeft.

Voor wie is leasen geschikt

Leasen is voor iedere ondernemer of zzp-er geschikt. Tot € 100.000,- wordt er meestal niet gevraagd om aanvullende gegevens.
Door een lease aan te gaan in plaats van te kopen houdt u uw werkkapitaal vrij, hierdoor kunt u blijven ondernemen met u kapitaal en uw bedrijf verder uitbreiden. Hierdoor is lease in veel gevallen een betere constructie dan kopen.

ABNA

Bij ABNA Kun je alles lezen en leren over o.a. lenen, wonen, sparen, verzekeren, beleggen, overlijden, erven en pensioen! Heb je zelf een vraag stuur je vraag in en wij gaan gaan kijken of wij er een stukje over kunnen schrijven!

Recente artikelen