Geld lenen geeft ruimte


Geld lenen geeft ruimte

Geld lenen met een consumptief krediet geeft ruimte. Waar de aanbieders van hypotheken steeds moeilijker doen over het verstrekken van een hypotheek. Kan het nog wel mogelijk zijn om te gaan geld lenen met een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. In sommige gevallen zijn de consumptief krediet banken weer net iets soepeler dan de hypotheekbanken.
Financiƫle ruimte kan soms enorm van belang zijn. Bijvoorbeeld als het gaat om het onderhoud van uw woning. Des te langer u dit onderhoud uit gaat stellen, des te meer het kost. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kozijnen. Als u de houden kozijnen niet tijdig onderhoud kan het zijn dat u al vrij snel weer nieuwe kozijnen zou moeten plaatsen. Waardoor u nog meer geld aan kwijt bent. Geld lenen kan daar dus lonen.

Welke kredietvorm voor woningverbetering

Als u gaat geld lenen voor uw woning dan is het zaak om zo goedkoop mogelijk geld te gaan lenen. Als u geld gaat lenen moet u keuzes maken. Een goedkoop WOZ krediet of toch een wat duurdere persoonlijke lening.
In deze afweging doet u er goed aan om mee te nemen dat, indien u een persoonlijke lening sluit, de rente in veel gevallen fiscaal aftrekbaar is. Dit is bij een doorlopend krediet niet het geval omdat deze niet meer voldoet aan de richtlijnen voor renteaftrek.
Dit laatste kan natuurlijk een enorm verschil zijn in hetgeen u in totaal gaat terugbetalen. Als de rente op een persoonlijke lening 1% hoger is, maar de rente is wel fiscaal aftrekbaar, dan heeft u met een persoonlijke lening uiteindelijk ook veel meer voordeel. De fiscus betaald immers mee aan uw lening. En daarmee aan de onderhoud van uw woning. Houdt hier rekening mee als u uw afgewogen keuze gaat maken!

ABNA

Bij ABNA Kun je alles lezen en leren over o.a. lenen, wonen, sparen, verzekeren, beleggen, overlijden, erven en pensioen! Heb je zelf een vraag stuur je vraag in en wij gaan gaan kijken of wij er een stukje over kunnen schrijven!

Recente artikelen