Geld lenen met BKR-registratie


Is geld lenen als je een BKR-registratie hebt mogelijk? Wat betekent BKR en wat is een negatieve BKR?

Wat is BKR of een BKR registratie

BKR of BKR registratie is de afkorting voor het Bureau Krediet Registratie. Bij het aangaan van een lening wordt er meestal gekeken naar de BKR registratie. Het BKR verzamelt gegevens over alle mensen in Nederland, of zij betalingsachterstand hebben of al leningen hebben afgesloten.

Geld lenen wordt een probleem als je een negatieve BKR-registratie hebt. Banken zullen dan nooit een lening afsluiten.

Kun je geld lenen met een negatieve BKR registratie? Ja en Nee.

De traditionele kredietverleners (banken) sluiten zoals gezegd geen leningen af met mensen die een negatieve BKR registratie hebben. Er zijn echter lening-verstrekkers, die dit wel doen. Zij zullen geen BKR-toetsing uitvoeren.

De mogelijkheden die deze kredietverleners bieden zijn:

  • Persoonlijke lening
  • Doorlopende lening

Dit klinkt heel mooi, maar er is ook een groot nadeel. Deze leningen vormen voor de kredietverstrekker een groot risico. De rente die moet worden betaald is dan ook hoger dan voor mensen die geen negatieve BKR-registratie hebben.

Een negatieve BKR heeft namelijk grote gevolgen. Niet alleen is geld lenen veel moeilijker en duurder, het is ook nog eens een registratie die meestal minimaal vijf jaar blijft gehandhaafd.

Is geld lenen met een negatieve BKR verstandig?

Over geld lenen moet altijd goed worden nagedacht. Is het echt nodig? Als het antwoord hierop negatief is, doe het dan niet! Wie een ‘terechte’ negatieve BKR registratie heeft, moet hier nog beter over nadenken. Het is echter ook mogelijk dat de negatieve BKR onterecht is, dat deze is veroorzaakt door bijvoorbeeld een adminstratieve fout. Als dit het geval is: Zoek dan eerst contact met het bedrijf of de instelling die verantwoordelijk is voor de aanmelding bij het BKR.

Mogelijkheden voor lenen met BKR registratie:

  • Lenen van familie of vrienden
  • Lenen van een organisatie die leningen aanbiedt zonder BKR-toetsing
  • Lenen van particulieren
  • Lenen bij een pandjeshuis met onderpand

Sparen

Sparen is de allerbeste en goedkoopste oplossing.

ABNA

Bij ABNA Kun je alles lezen en leren over o.a. lenen, wonen, sparen, verzekeren, beleggen, overlijden, erven en pensioen! Heb je zelf een vraag stuur je vraag in en wij gaan gaan kijken of wij er een stukje over kunnen schrijven!

Recente artikelen