Geld lenen met BKR!


Er wordt ontzettend veel geschreven over het geld lenen met bkr registratie.
Wat zijn de mogelijkheden van geld lenen met bkr registratie en wat houdt het eigenlijk precies in?

Geld lenen met BKR registratie

Er zijn twee soorten van BKR registraties, de positieve en de negatieve. Laten we positief beginnen. Bij een positieve BKR registratie heeft u een lening lopen bij een kredietinstelling. Dit kan een bank zijn maar kan ook een creditcard verstrekker zijn of een aankoop bij Wehkamp, Otto of Neckermann die u in gemakkelijke termijnen terugbetaald. Maar ook een lening op uw betaalrekening, het rood staan, wordt aangemerkt als een lening. Al deze leningen worden op het BKR aangemeld. Zolang u goed betaald is er niets aan de hand en werkt uw registratie zelfs positief. Banken kunnen dan namelijk zien dat u leningen gewent bent en goed in staat bent om deze terug te betalen.
Een bank heeft er dan meer vertrouwen in om u een geldlening te verstrekken.
Naast de positieve registratie bestaat er ook een negatieve registratie. Een negatieve registratie krijgt u als u 2 maanden of meer uw maandtermijnen heeft voldaan. U krijgt dan een A (achterstands) Codering bij het BKR. Banken zien dan dat u uw leningen niet tijdig heeft terugbetaald. Een nieuwe lening verkrijgen is dan nagenoeg onmogelijk.

Kan ik nog geld lenen met een BKR Registratie?

Het is nog mogelijk om geld te lenen met een BKR registratie, u kunt dan alleen niet meer bij de reguliere banken terecht. De enige mogelijkheid die u nog heeft is het aangaan van een minilening of flitskrediet. Dit zijn de vormen van geld lenen waarbij geen toetsing of registratie bij het BKR plaats vind. De leningen zijn over het algemeen tot een maximaal bedrag van € 800,00, grotere bedragen worden niet afgegeven omdat ook deze maatschappijen het risico anders te groot vinden.

ABNA

Bij ABNA Kun je alles lezen en leren over o.a. lenen, wonen, sparen, verzekeren, beleggen, overlijden, erven en pensioen! Heb je zelf een vraag stuur je vraag in en wij gaan gaan kijken of wij er een stukje over kunnen schrijven!

Recente artikelen