Geld lenen met een doorlopend krediet?


Wil je geld lenen met een doorlopend krediet, met BKR? Het doorlopend krediet is een verzamelnamen voor diverse kredieten die je op kunt nemen tot het bedrag dat je nodig hebt, mits het valt binnen een afgesproken maximum. Gebruik het bijvoorbeeld om de komende tijd wat extra geld achter de hand te hebben, bijvoorbeeld tijdens de studie van je kinderen. Met een doorlopend krediet betaal je alleen rente over het bedrag dat je daadwerkelijk hebt opgenomen, waardoor het goed van pas komt wanneer je nog niet precies weet hoeveel extra geld je nodig hebt.

Direct lening aanvragen

Het doorlopend krediet loopt voor een langere tijd (doorlopend) en zorgt ervoor dat je wat extra ‘krediet’ hebt. Het is de bekende tegenhanger van de persoonlijke lening, waarmee je op een bepaald moment een vast extra bedrag tot je beschikking krijgt. Met het doorlopend krediet spreek je een maximum op te nemen bedrag af met de geldverstrekker, doorgaans de bank. Je kunt vervolgens geld opnemen wanneer je dat nodig hebt, tot het maximum dat je samen hebt afgesproken. Je zorgt er op die manier als het ware voor dat er altijd wat extra geld beschikbaar is, al ga je daar natuurlijk wel rente over betalen.

De kosten van een doorlopend krediet hangen sterk af van het bedrag dat je opneemt. Spreek je bijvoorbeeld een kredietlimiet van €10.000 af, met een maximale looptijd van 10 jaar en een rente van 5%? Dan betaal je in het begin nog niets. Neem je de eerste €1.000 op? Dan betaal je vanaf dat moment €50 rente op jaarbasis. Daarnaast dien je de schuld af te gaan lossen. Dat neemt echter niet weg dat je die bedragen later ook weer op kunt nemen. Bovendien is de rente over het algemeen variabel, waardoor het verstandig is om verschillende kostenscenario’s door te rekenen, samen met de bank of een andere geldverstrekker.

Het doorlopend krediet kun je op een aantal verschillende manieren gebruiken. Het is echter altijd van belang om er rekening mee te houden dat het een soort buffer is, die je achter de hand kunt houden. Heb je een eenmalige grote uitgave te doen? Dan is het verstandiger om een persoonlijke lening af te sluiten. Als je iedere maand wat extra geld nodig hebt tijdens een bepaalde periode, dan is het doorlopend krediet wellicht wat voor jou. Laat je door de bank goed adviseren over deze manier van lenen met BKR, zodat je goed op de hoogte bent van de mogelijkheden.

Wil je je maximale doorlopende krediet berekenen? Zorg er dan in ieder geval voor dat je goed op de hoogte bent van je vaste, structurele inkomen. Tel hier geen bonussen of andere toeslagen bij op, aangezien de bank die niet mee zal nemen in de berekening. Daarnaast dien je andere financiële verplichtingen op te geven, aangezien de bank op die manier kan berekenen welke ruimte je hebt om de kosten van het krediet te dragen. Hieronder kun je direct én vrijblijvend berekenen hoeveel jou doorlopend krediet maximaal kan zijn. Vergelijk meer dan 50 kredietverstrekkers, zo ben je verzekerd van een ruim overzicht aan doorlopend krediet aanbieders en kun je eenvoudig berekenen waar jij het voordeligst uit bent.

ABNA

Bij ABNA Kun je alles lezen en leren over o.a. lenen, wonen, sparen, verzekeren, beleggen, overlijden, erven en pensioen! Heb je zelf een vraag stuur je vraag in en wij gaan gaan kijken of wij er een stukje over kunnen schrijven!

Recente artikelen