Geld lenen met een minilening steeds lastiger


Geld lenen met een minilening wordt steeds lastiger. Na het minder verstrekken van minileningen door Voorschotje.nl stopt CashBob ook met het verstrekken van minileningen. Gelukkig kan Lenen met Verstand u een goed alternatief aanbieden bij minilening.nl kan u tegen goede voorwaarden nog een minilening afsluiten.

Waarom een minilening?

Een minilening kan een uitkomst zijn als u voor een korte periode een klein bedrag nodig heeft. Een minilening gaat maximaal tot een bedrag van € 750,-. U krijgt het geld vaak al binnen 24 uur op uw rekening. Een minilening is een kortstondig krediet. Vaak moet u het geld al binnen 21 tot 31 dagen terugbetalen. Als u het geld niet binnen deze periode kunt terugbetalen, is een minikrediet geen goede optie voor u. Als u de lening namelijk langer nodig heeft dan komt u voor forse extra kosten te staan.
Als u het geld langer dan 31 dagen nodig heeft dan kunt u beter kiezen voor een andere vorm van geld lenen dan het geld via een minilening te gaan lenen. Een betere vorm is dan een “regulier krediet” u kunt dan kiezen voor een roodstand op uw betaalrekening of een andere vorm van geld lenen zoals een persoonlijke lening of een doorlopend krediet.

Waarom zijn er steeds minder verstrekkers van minileningen

De wet en regelgeving hebben het steeds moeilijker gemaakt voor verstrekkers van minileningen. Waar een aantal jaren geleden nog heel simpel tientallen euro’s werd gevraagd voor een lening van € 200,- of € 300,-. Mag men nu nog een maximale rente rekenen van 14,9% op jaarbasis. Als u dus een minilening afsluit van € 300,- zult u maximaal nog een bedrag van € 1,72 aan kosten berekend mag worden. Hierdoor zijn de minileningen vele malen voordeliger geworden.
Dit is uiteraard ook direct de reden dat er minder aanbieders zijn. Er valt nu eenmaal een stuk minder te verdienen voor de verstrekkers van een minilening.

ABNA

Bij ABNA Kun je alles lezen en leren over o.a. lenen, wonen, sparen, verzekeren, beleggen, overlijden, erven en pensioen! Heb je zelf een vraag stuur je vraag in en wij gaan gaan kijken of wij er een stukje over kunnen schrijven!

Recente artikelen