Geld lenen tegen 0% rente


U leest het veel, vooral bij de autodealers, geld lenen tegen 0%. Of de opmerking, koop nu en betaal over 3 jaar.
Toch moet daar altijd de opmerking bij staan Let op! Geld lenen kost Geld!
Blijft toch vreemd, u gaat geld lenen tegen 0% rente en toch staat er geld lenen kost geld. Hoe zit dat eigenlijk?

Geld lenen kost altijd geld!

Ook als u geld gaat lenen tegen 0% rente zal uiteindelijk iemand hiervoor moeten betalen. De autodealer “krijgt” het geld ook niet voor 0% rente.Om deze actie te kunnen financieren zal de autodealer veelal een hogere prijs dan strikt noodzakelijk is vragen voor de auto. Hiermee betaald u dus automatisch ook toch weer uiteindelijk zelf voor de lening zonder rente. Net als in zoveel gevallen gaat ook bij deze constructie de standaard regel weer op:”als iets te mooi lijkt om waar te zijn, is het vaak ook te mooi om waar te zijn”.

Goede vergelijking maken

Wat u kunt doen om na te gaan wat voor u het meest voordelig is, is het volgende: Als u eerst naar de autodealer gaat en aangeeft de auto te willen kopen en dit zelf te kunnen/willen financieren en gaat onderhandelen voor de laagste prijs, dan weet u wat u moet gaan betalen. Vraag daarna meerdere kredietoffertes aan bij diverse voordelige aanbieders. Daarna kunt u dan weer terug naar de dealer om aan te geven dat er toch een financiering nodig is. Waarschijnlijk zal de prijs van de auto dan weer omhoog gaan.
Kijkt u dan naar de totaalprijs voor de auto met korting en de rentekosten van de geldlening bij elkaar opgeteld. En vergelijk dit met de nieuwe prijs die u moet betalen. Hierdoor kunt u een afgewogen beslissing nemen, en goed nagaan wat voor u het meest voordelig uitpakt. Immers de constructie waarbij u het minst terugbetaald is het meest voordelig voor u.

ABNA

Bij ABNA Kun je alles lezen en leren over o.a. lenen, wonen, sparen, verzekeren, beleggen, overlijden, erven en pensioen! Heb je zelf een vraag stuur je vraag in en wij gaan gaan kijken of wij er een stukje over kunnen schrijven!

Recente artikelen