Geld lenen tegen 0% rente


U leest het veel, vooral bij de autodealers, geld lenen tegen 0%. Of de opmerking, koop nu en betaal over 3 jaar.
Toch moet daar altijd de opmerking bij staan Let op! Geld lenen kost Geld!
Blijft toch vreemd, u gaat geld lenen tegen 0% rente en toch staat er geld lenen kost geld. Hoe zit dat eigenlijk?

Geld lenen kost altijd geld!

Ook als u geld gaat lenen tegen 0% rente zal uiteindelijk iemand hiervoor moeten betalen. De autodealer “krijgt” het geld ook niet voor 0% rente.Om deze actie te kunnen financieren zal de autodealer veelal een hogere prijs dan strikt noodzakelijk is vragen voor de auto. Hiermee betaald u dus automatisch ook toch weer uiteindelijk zelf voor de lening zonder rente. Net als in zoveel gevallen gaat ook bij deze constructie de standaard regel weer op:”als iets te mooi lijkt om waar te zijn, is het vaak ook te mooi om waar te zijn”.

Goede vergelijking maken

Wat u kunt doen om na te gaan wat voor u het meest voordelig is, is het volgende: Als u eerst naar de autodealer gaat en aangeeft de auto te willen kopen en dit zelf te kunnen/willen financieren en gaat onderhandelen voor de laagste prijs, dan weet u wat u moet gaan betalen. Vraag daarna meerdere kredietoffertes aan bij diverse voordelige aanbieders. Daarna kunt u dan weer terug naar de dealer om aan te geven dat er toch een financiering nodig is. Waarschijnlijk zal de prijs van de auto dan weer omhoog gaan.
Kijkt u dan naar de totaalprijs voor de auto met korting en de rentekosten van de geldlening bij elkaar opgeteld. En vergelijk dit met de nieuwe prijs die u moet betalen. Hierdoor kunt u een afgewogen beslissing nemen, en goed nagaan wat voor u het meest voordelig uitpakt. Immers de constructie waarbij u het minst terugbetaald is het meest voordelig voor u.

Recente artikelen