Geld lenen? Vergelijken is altijd goed!


Geld lenen? Vergelijken is altijd goed!

Wilt u geld gaan lenen? Dan is het vergelijken van aanbieders van geld lenen zeer verstandig. Of het nu de eerste keer is dat u een lening afsluit of al is het al uw tiende lening. Meerdere offertes geeft altijd voordeel bij geld lenen. Als uw eerste offerte achteraf toch de goedkoopste is, dan geeft dit gemoedsrust. Is uw 5e offerte het meest voordelig? Dan weet u in ieder geval dat u er goed aan gedaan heeft om meerdere offertes op te vragen!

Geld lenen met of zonder advies?

Als u goed wilt vergelijken moet u er rekening mee houden dat er 2 soorten aanbieders zijn. Aanbieders van geld lenen met advies en zonder advies. De aanbieder die zonder advies u een lening verstrekt zal minimaal contact met u hebben. Veelal mailen ze door wat zij voor aanbiedingen voor u hebben en nemen daarna geen contact meer met u op. Zij mogen u overigens op geen enkele manier van advies voorzien. Zij mogen niet zeggen of een doorlopend krediet beter voor u is dan een persoonlijke lening.
De andere vorm is geld lenen met advies. Als u kiest voor deze vorm van geld lenen dan zal de adviseur alles juist uitgebreid met u doornemen. Welke vormen van geld lenen er zijn, hij/zij zal navragen wat u met het geld wilt gaan doen en welke vorm van krediet u dan het best kan kiezen.

Verschil in kosten geld lenen met en zonder advies

Geld lenen zonder advies of met advies kan in de kosten een verschil opleveren. Bij geld lenen zonder advies neemt de adviseur geen contact met u op. Dit kost minder dus lijkt goedkoper. Toch maakt dit voor de geldlening op zich geen verschil. Of de adviseur nu wel of geen contact met u opneemt. Voor het geld lenen mag niets bij u in rekening worden gebracht. Wel voor het advies met betrekking tot verzekeringen bij overlijden, arbeidsongeschiktheid of onvrijwillige werkeloosheid.

LET OP: Voor alleen het geld lenen mogen geen kosten in rekening worden gebracht!

ABNA

Bij ABNA Kun je alles lezen en leren over o.a. lenen, wonen, sparen, verzekeren, beleggen, overlijden, erven en pensioen! Heb je zelf een vraag stuur je vraag in en wij gaan gaan kijken of wij er een stukje over kunnen schrijven!

Recente artikelen