Goedkoper lenen bij Kredietcowboy dan bij “nette bank”


Goedkoper lenen bij Kredietcowboy dan bij “nette banken”

Geld lenen kost geld, dat wordt u van alle kanten al behoorlijk ingepeperd. Bij iedere advertentie voor geld lenen wordt u hier al duidelijk op gewezen. Maar, waar kost geld lenen eigenlijk het meeste geld? Is dit bij de nette banken? Of is dit bij de kredietbemiddelaars, die worden gezien als partijen waar u alleen terecht kunt als u geen lening kunt krijgen bij u eigen bank.

Goedkoper lenen, vergelijking op rente

Om eerst vast te kunnen stellen wat er bedoeld wordt met goedkoper lenen is het goed om hier een definitie van vast te leggen zodat er een duidelijk beeld is waar het over gaat. Wij hebben enkel en alleen een vergelijking gemaakt op de rentepercentages. We hebben de rente van de ene aanbieder vergeleken met de rente van andere aanbieders om zo een zo objectief mogelijke vergelijking te maken.

U leent goedkoper bij de bemiddelaar

Een vergelijking was eenvoudig en leuk om te maken. We hebben de diverse websites voor u afgezocht om na te gaan waar u nu uiteindelijk het meest voordelig uit bent. De uitslag ligt niet voor de hand, maar het verschil is echt groot. U leent verreweg het duurst bij u eigen bank, die waar u al jaren klant bent, en waar uw ouders misschien ook wel klant zijn geweest. Blijkbaar hebben deze banken nog niet genoeg aan u verdiend. Ze vragen rentepercentages van minimaal 2% effectief op jaarbasis, oplopend tot wel 6%!!! Effectief op jaarbasis meer. Schokkend, maar helaas ook waar..

U leent vaker bij u te dure bank

Het meest schokkend is eigenlijk nog wel dat ook uit de cijfersOpens in a new tab. blijkt dat er veel vaker geleend wordt bij de eigen bank dan bij een onafhankelijke krediet bemiddelaar. Ondanks de grote, negatieve, verschillen in de rente. Consumenten kiezen er blijkbaar bewust voor om veel te veel te betalen voor een lening omdat men dan leent bij de bank waar men al jaren klant is. Goedkoper lenen kan eenvoudig door aanvragen te doen bij een kredietbemiddelaar in plaats van bij de eigen dure bank.

ABNA

Bij ABNA Kun je alles lezen en leren over o.a. lenen, wonen, sparen, verzekeren, beleggen, overlijden, erven en pensioen! Heb je zelf een vraag stuur je vraag in en wij gaan gaan kijken of wij er een stukje over kunnen schrijven!

Recente artikelen