Hoeveel ik kan lenen?


Hoeveel kan ik lenen? Dit is een vraag die niet in één zin te beantwoorden is. Het hangt af van een aantal factoren. De bank wil in alle gevallen zekerheid dat je het geleende bedrag terug kunt betalen. De reden waarvoor je geld wilt lenen, is ook van belang: Gaat het om de aankoop van een huis, de aanschaf van een auto of om een mooie reis te boeken, of misschien wel om groot feest te geven. Bij de aankoop van een huis, dan heeft de bank een onderpand dat een bepaalde waarde vertegenwoordigt. De bank kan dan altijd het huis verkopen als je niet aan je betalingsverplichtingen voldoet, of kunt voldoen. Dit geeft zekerheid aan de verstrekker van de lening.

Heel anders is het als je een bedrag wilt lenen voor het geven van een groot feest. Dit is een luxe-probleem. De bank heeft geen enkele garantie. De kans dat een lening wordt geweigerd, is dan ook vele malen groter. Laat staan het feit of het wel zo verstandig is om voor een feest een lening af te willen sluiten. Sparen is in alle gevallen de meest voordelige manier om zaken te kunnen betalen.

Het is zeker in deze tijd niet meer, dat als je een bepaald bedrag wilt lenen, de bank gemakkelijk akkoord gaat. Hoeveel kan ik lenen wordt vooral bepaald door de bank en veel minder door de lener. Om toch een lening af te kunnen sluiten, moet je de bank van goede financiële informatie voorzien.

Hoeveel kan ik lenen

  • Persoonlijke situatie
  • Maandelijkse lasten
  • Wat is je vaste inkomen per maand
  • Eventueel al bestaande schulden
  • Bepaalde verplichtingen zoals alimentatie
  • Enzovoorts

Hoe meer je over kunt houden per maand, na aftrek van deze kosten, hoe groter het bedrag kan zijn dat de bank je zou willen lenen. Hoeveel kan ik lenen hangt vooral af van de beoordeling van je kredietverstrekker / bank. Hoe groter de kans dat deze kredietverstrekker inschat dat je je lening nu en in de toekomst kunt terugbetalen, hoe groter het bedrag is dat je van de bank mag lenen. En hoe minder risico er is voor de bank, des te lager het rentepercentage het zal zijn dat de bank berekent.

ABNA

Bij ABNA Kun je alles lezen en leren over o.a. lenen, wonen, sparen, verzekeren, beleggen, overlijden, erven en pensioen! Heb je zelf een vraag stuur je vraag in en wij gaan gaan kijken of wij er een stukje over kunnen schrijven!

Recente artikelen