Hondenverzekering


Bij elke hondenverzekering verschilt het wat er allemaal wel en niet gedekt word. De meest voorkomende medische problemen worden gedekt bij het basispakket. Dit basispakket is natuurlijk nog uit te breiden met aanvullende hondenverzekeringen. De premie die betaald word voor een hondenverzekering word vastgesteld aan de hand van zijn leeftijd, het ras, het volgroeide gewicht en het geslacht van uw hond. Het beste is om de hondenverzekering af te sluiten als de hond nog jong is, omdat de premie dan het laagst is en deze blijft meestal gelijk na het afsluiten van de verzekering. Het is zeer aan te raden u van te voren even te oriënteren in de verschillende verzekeringen die er zijn. Ook al is het verschil niet erg groot, dit voorkomt wel dat u later voor verassingen komt te staan. Op deze website hebben wij ook uitgelegd wat nou precies de verschillen zijn.

Aan welke eisen moet mijn hond voldoen voor een hondenverzekering?

Als u een hondenverzekering wilt afsluiten zal u hond aan enkele voorwaarden moeten voldoen. Uw hond zal een identificatiechip moeten hebben. Mocht uw hond deze identificatiechip nog niet hebben worden de kosten hiervan vergoed door de verzekeraar waar u de hondenverzekering gaat afsluiten. Er zijn ook nog andere voorwaarden zoals bijvoorbeeld dat u bij Ohra geen honden kunt verzekeren die ouder zijn dan zeven jaar en bij Petplan ligt dit maximum op twaalf jaar. Dit zijn allemaal dingen waar u rekening mee zal moeten houden bij het uitkiezen van een hondenverzekering.

De basishondenverzekering, wat dekt het?

Dit is natuurlijk afhankelijk van de verzekeraar waar u de hondenverzekering heeft afgesloten, maar over het algemeen worden de meest voorkomende klachten altijd wel gedekt bij een basisverzekering. Enkele voorbeelden van deze klachten zijn röntgenfoto’s, een consult bij de dierenarts, de opname en verblijf in de kliniek, narcose, sondevoeding en nog veel meer. Wat dan niet gedekt word door de basishondenverzekering zijn sterilisatie, castratie en crematie van uw overleden hond. Hiervoor kunt u echter wel aanvullende verzekeringen afsluiten. Nog iets om rekening mee te houden is dat er rashonden zijn die rasgebonden ziektes kunnen oplopen. Deze worden vaak niet vergoed door de verzekeraar. Al met al levert zo’n hondenverzekering erg veel voor u op, want u bent er namelijk altijd zeker van dat u uw hond kunt laten behandelen en helpen. Het is erg fijn de zekerheid te hebben dat uw hond geholpen kan worden ongeacht uw financiële situatie en bovendien bespaard het u nog een hoop geld ook!

ABNA

Bij ABNA Kun je alles lezen en leren over o.a. lenen, wonen, sparen, verzekeren, beleggen, overlijden, erven en pensioen! Heb je zelf een vraag stuur je vraag in en wij gaan gaan kijken of wij er een stukje over kunnen schrijven!

Recente artikelen