Inboedelverzekering


Een inboedelverzekering is een verzekering die de inboedel van uw huis vergoed indien schade, de inboedelverzekering vergoed alleen verhuisbare spullen, dus een schuur of schutting wordt niet vergoed, wilt u dat dit wel wordt vergoed dan kunt u een Opstalverzekering afsluiten. Bij een inboedelverzekering worden niet alleen beschadigde spullen vergoed maar ook bij bijvoorbeeld inbraak. Als er dan spullen zijn gestolen kunt u daar ook een vergoeding voor vragen.

Als u een inboedelverzekering wilt afsluiten heeft u keuze uit een aantal dekkingen.
  • Een basis verzekering: Bestaat uit onder andere brandschade en/of waterschade maar ook vallen vandalisme en diefstal onder deze verzekering.
  • Een uitgebreide verzekering: Bij deze verzekering worden schroeischade, smeltschade, schade van de koelkast en vriezer bij stroomuitval vergoed, ook bij schade tijdens het opsporen van defect aan bijvoorbeeld een waterleiding of diefstal.
  • Een allrisk verzekering: Bij een Allrisk verzekering word elk onverwacht onheil vergoed. Schade door bijvoorbeeld natuurrampen zijn standaard uitgesloten.
De premie die u voor een inboedelverzekering betaald wordt bepaald door:
  • De regio waarin u woont
  • Uw woning, u betaald bijvoorbeeld een hogere premie als u een rieten dak heeft.

De vergoeding die u krijgt voor de beschadigde spullen worden meestal tegen nieuwwaarde verzekert. Maar dit betekent niet automatisch dat u ook altijd de nieuwwaarde krijgt uitgekeerd.

ABNA

Bij ABNA Kun je alles lezen en leren over o.a. lenen, wonen, sparen, verzekeren, beleggen, overlijden, erven en pensioen! Heb je zelf een vraag stuur je vraag in en wij gaan gaan kijken of wij er een stukje over kunnen schrijven!

Recente artikelen