Intrest spaarrekening


De intrest op een spaarrekening was vroeger voor veel mensen de enige reden om een spaarrekening af te sluiten. Tegenwoordig ligt die rente echter veel lager dan wanneer we deze gaan vergelijken met pakweg 20 jaar geleden. Vandaag kiezen mensen voor de spaarrekening omdat ze een bepaalde zekerheid bieden. Met de komst van zogenaamde online spaarrekeningen is de rente die wordt geboden wederom een klein beetje toegenomen zodat het ook op dat vlak weer interessanter is geworden om geld te sparen op een spaarrekening. De intrest op een gewone spaarrekening ligt over het algemeen nog steeds erg laag. U dient er bijvoorbeeld niet vreemd van op te kijken als u slechts een intrest van 1 tot 1,5 procent krijgt.

De intrest op een online spaarrekening ligt dan weer aanzienlijk hoger. Internetbanken kunnen de kosten op hun spaarrekening veel beperkter houden waardoor een veel hogere rente kan toegekend worden. Diverse internetbanken bieden nu op hun online spaarrekening maar liefst een intrest tot 3 procent aan, dat is het dubbele dan wat u kunt verwachten op een gewone klassieke spaarrekening. Zoals u ziet is de intrest op een spaarrekening sterk afhankelijk van het type spaarrekening, maar dat geldt natuurlijk eveneens voor de manier en tijd waarop het geld op uw spaarrekening geparkeerd blijft staan. Wenst u een zo optimaal mogelijk intrest op uw spaarrekening, dan zult u echter wel verplicht zijn om te kiezen voor een online spaarrekening.

ABNA

Bij ABNA Kun je alles lezen en leren over o.a. lenen, wonen, sparen, verzekeren, beleggen, overlijden, erven en pensioen! Heb je zelf een vraag stuur je vraag in en wij gaan gaan kijken of wij er een stukje over kunnen schrijven!

Recente artikelen