Is uw smartphone of tablet goed verzekerd?


Vroeger konden we alleen met de landlijn bellen. We hadden geen andere manier om met elkaar telefonisch in contact te komen. Maar de tijden zijn wel degelijk veranderd. Vandaag de dag hebben we smartphones waarmee we niet alleen kunnen bellen, maar ook het internet mee op kunnen gaan. Deze elektrische apparaten zijn een onderdeel van het dagelijks leven geworden en zijn ook vrij duur om aan te schaffen. Gelukkig kunnen we tegenwoordig ook onze smartphones verzekeren.

Niet alleen kunt u de smartphone verzekeren, maar ook uw tablet, laptop en camera. Het zijn alleen elektrische apparaten die u absoluut niet wilt missen en ook veel plezier aan beleeft, maar ook zakelijk heel veel voordelen uit weet te halen. In plaats van deze apparaten stuk voor stuk apart te gaan verzekeren – wat natuurlijk wel mogelijk is – kunt u alles ook op één polis zetten: de mobiele apparatuur verzekering. U bent hiermee vaak veel voordeliger uit dan wanneer u allerlei aparte verzekeringen af gaat sluiten en het is ook meteen veel overzichtelijker, administratief gezien.

Waar bent u dan voor verzekerd?
U krijgt met de mobiele apparatuurverzekering een vergoeding als één van uw mobiele apparaten kwijt is geraakt of is beschadigd. Ook zal de verzekering schade door brand, storm, diefstal, neerslag en bliksem, explosie of vorst verzekeren. Meestal heeft u hierbij wel een eigen risico.

Ook is deze verzekering voor elektronische apparaten geldig als de schade buitenshuis is ontstaan. Het is zelfs mogelijk voor u om voor een wereldwijde dekking te kiezen. Voor de schade dit in huis is ontstaan, kunt u de elektronische apparatuur meeverzekeren op uw inboedelverzekering. Vraag bij uw verzekeraar naar de mogelijkheden hiervoor en/of lees uw polis hier goed op na, want het is natuurlijk ook goed mogelijk dat deze apparatuur al verzekerd is en een dubbele verzekering is dan zeer overbodig en kost u uiteindelijk alleen maar meer geld. De mobiele apparaten die u kunt verzekeren zijn onder andere:

 • iPad
 • Laptop
 • Tablet
 • E-reader
 • MP3/4-speler
 • Mobiele telefoon
 • Draagbaar navigatiesysteem
 • Docking station
 • Verrijdbaar LCD-scherm
 • Draagbare DVD-speler
 • Foto-, film- en videoapparatuur

Als er schade is zal er natuurlijk eerst worden gekeken of de elektrische apparaten ook gerepareerd kunnen worden. Maakt u zich geen zorgen, de herstelkosten krijgt u over het algemeen wel vergoed. Maar nogmaals, bij het afsluiten van een verzekering voor elektrische apparaten zoals smartphones en meer, moet u vooral goed lezen wat er wel of niet vergoed wordt en wat de voorwaarden en dergelijke zijn. Het is dan ook verstandig om meerdere verzekeringen en verzekeraars te bekijken en te benaderen, om er zeker van te zijn dat u de juiste dekking heeft, tegen een degelijke prijs.

Mocht het apparaat niet meer gerepareerd kunnen worden, dan zal de verzekeraar de uitkering op de dagwaarde of op de nieuwwaarde gaan baseren. De premie die u moet betalen is afhankelijk van de verzekeringsvoorwaarden en van de apparatuur die u gaat verzekeren. Het is daarom ook heel slim om bij een vergelijkingssite te gaan kijken wat voor u de beste verzekering voor elektrische apparaten is.

De elektrische apparaten zijn nou eenmaal onderdeel van ons leven geworden en we zijn er over het algemeen ook behoorlijk afhankelijk van. Steeds meer banen zijn digitaal en daar hebben we nou eenmaal de juiste apparatuur voor nodig. Zorgt u dus dat u een goede verzekering vindt die volledig in uw prijsklasse valt. Op die manier hoeft u zich geen zorgen meer te maken over al uw elektronica als u thuis bent, op uw werk of gewoon aan het reizen bent.  Een verzekering voor elektrische apparaten is vandaag de dag eigenlijk niet meer uit onze samenleving weg te denken.

ABNA

Bij ABNA Kun je alles lezen en leren over o.a. lenen, wonen, sparen, verzekeren, beleggen, overlijden, erven en pensioen! Heb je zelf een vraag stuur je vraag in en wij gaan gaan kijken of wij er een stukje over kunnen schrijven!

Recente artikelen