Kasbons vergelijken


Hoge kosten drukken de populariteit van kasbons.

Inleiding – kasbons vergelijken

Wanneer iemand in vroegere tijden over een aanzienlijk bedrag beschikte werd er al snel voor gekozen om dit bedrag te beleggen in kasbons. Kasbons die u tot wel tien procent rente gaven waren vroeger geen uitzondering. Tegenwoordig kunnen we helaas alleen nog maar dromen van dergelijke rentes en stelt zich de vraag of het nog wel interessant is om geld in kasbons te stoppen of niet. Vooral voor België geldt dat er bij het uitbetalen van kasbons kosten in rekening worden gebracht. Deze kosten mogen dan grotendeels afhankelijk zijn van uw totale jaarlijkse inkomen uit beleggingen, toch zorgen ze er voor dat steeds meer mensen kiezen voor alternatieven.

Vergelijken om hoge kosten het hoofd te bieden

Vroeger was één telefoontje naar de bank vaak voldoende om te weten of een bepaalde kasbon al dan niet interessant was. Tegenwoordig is dat niet meer het geval. De steeds hoger wordende kosten op beleggingen en andere investeringen heeft er voor gezorgd dat we deze kostprijs moeten incalculeren bij het evalueren van een kasbon. Kasbons vergelijken is dan ook meer noodzaak dan mogelijkheid geworden. Mensen zien een hoge rente en denken dat ze een interessante belegging doen, maar eens alle kosten van de kasbon afgehaald kan dit vaak een compleet ander beeld opleveren. Hou hier dus zeker en vast rekening mee.

Hoe kan ik kasbons vergelijken?

Kasbons vergelijken is iets moeilijker dan het vergelijken van een gewone spaarrekening of termijnrekeningen. Het vergelijken van kasbons is in de meeste gevallen bijvoorbeeld ook niet mogelijk op een algemene vergelijkingssite. Wanneer u echt kasbons wenst te vergelijken zult u dit met andere woorden manueel moeten doen of u kunt een beroep doen op gespecialiseerde websites. Deze laatste beschikken veelal immers over een gedetailleerd overzicht van de diverse kasbons zodat u in één oogopslag kunt zien welke kasbons tegenwoordig wel en niet interessant meer zijn. Eén ding is in ieder geval zeker, kasbons vergelijken lijkt tegenwoordig essentieel wanneer u nog wilt kunnen rekenen op een degelijke winst.

ABNA

Bij ABNA Kun je alles lezen en leren over o.a. lenen, wonen, sparen, verzekeren, beleggen, overlijden, erven en pensioen! Heb je zelf een vraag stuur je vraag in en wij gaan gaan kijken of wij er een stukje over kunnen schrijven!

Recente artikelen