Lenen met een koopwoning voordeliger


Lenen met een koopwoning voordeliger

Als u overweegt om te gaan lenen dan bent u in het voordeel als u een koopwoning heeft. Mensen met een koopwoning kunnen in veel gevallen namelijk goedkoper geld lenen dan personen met een huurwoning. Banken werken met risicoprofielen. Deze risicoprofielen worden samengesteld door ervaringscijfers uit het verleden. En op basis van te verwachten trends. Het belangrijkste voordeel van lenen met een koopwoning zit hem in het rentepercentage. U kunt een rentevoordeel krijgen op uw lening. Hierdoor betaald u met een koopwoning altijd minder dan met een huurwoning. Voor de banken die de financieringen verstrekken worden mensen met een koopwoning nog altijd beter gewaardeerd dan mensen met een huurwoning. Dit ondanks het stijgende aantal mensen met een onderwaarde op de woning.

Waarom hebben mensen met een koopwoning voordeel?

Een koopwoning levert van oudsher voordeel op. Banken rekenden er in het verleden op dat de koopwoningen ieder jaar meer waard werden. Hierdoor kon een consument in veel gevallen zijn afgesloten persoonlijke lening of doorlopend krediet omsluiten in hun hypotheek. Dat dit nog niet aangepast is, lijkt ons een kwestie van tijd. Een koopwoning geeft op dit moment feitelijk niet meer en misschien zelfs wel minder financiƫle zekerheid voor een bank. Immers als een consument al een onderwaarde op de woning heeft (verkoopprijs lager dan de hypotheek). Dan is de schuld feitelijk nog groter dan het bedrag van de lening.

Voordeel van lenen met een koopwoning

Het belangrijkste voordeel zit in uw portemonnee. U kunt namelijk uw krediet met een 0,2% lagere rente afsluiten dan mensen met een huurwoning. Als u uw lening bij Defam zou afsluiten dan zit er wel een beperking op. U kunt bij DefamOpens in a new tab. tot maximaal 150% van de WOZ waarde -/- uw hypothecaire inschrijving lenen. Bij InterBank wordt er geen rekening gehouden met de WOZ waarde van uw woning. U kunt daar met een koopwoning direct voordelig geld lenen.

ABNA

Bij ABNA Kun je alles lezen en leren over o.a. lenen, wonen, sparen, verzekeren, beleggen, overlijden, erven en pensioen! Heb je zelf een vraag stuur je vraag in en wij gaan gaan kijken of wij er een stukje over kunnen schrijven!

Recente artikelen