Lening aanvragen informatie


Lening aanvragen, iedereen denkt er wel eens over na. Soms zit je even krap bij kas en is een kleine lening voldoende, soms gaat om om grote bedragen. Het is wel belangrijk om goed na te denken voordat je overgaat tot het aangaan van een lening. Vergelijk de diverse leningen goed, je gaat immers een verplichting waaraan je moet kunnen blijven voldoen.

Lening aanvragen: Informatie

Zowel een nieuwe lening afsluiten als bij het oversluiten van een bestaande lening, is goede informatie van groot belang. Controleer of de aanbieder van de lening (tussenpersoon of de geldverstrekker zelf) in het bezit is van de juiste vergunningen die nodig zijn als je een lening gaat aanvragen. Het is van belang te waken voor eventuele bijzonder mooie aanbiedingen. Aanbiedingen die te mooi zijn om waar te zijn, zijn vaak ook niet waar. Een adder(tje) onder het gras is mogelijk, bijvoorbeeld dat je bij het aanvragen van een lening direct een verzekering af moet sluiten. Of dat er verborgen kosten zijn, of waar in eerste instantie actierente wordt berekend, die later veel hoger wordt. Als je twijfel hebt over een bepaalde aanbieder van een lening, vraag gerust extra informatie op bij het AFM.

Lening aanvragen: Offerte

Bij een lening aanvragen is de offerte het eerste punt van controle. Lees de voorwaarden van de lening zeer goed door, kijk naar de rente die betaald moet worden. Gaat het om een tijdelijke lage rente bij deze lening, die later wordt verhoogd, of kan worden verhoogd? Vraag vooral meerdere offertes voor de lening aan en vergelijk deze!
Bekijk alles goed, lees de kleine lettertjes goed door! Het is een lastig klusje, maar van groot belang om de juiste lening tegen de juiste kosten te kunnen verkrijgen!

Lening aanvragen: Kost altijd geld

Geld lenen is op één punt precies hetzelfde als kopen met je creditcard of kopen op afbetaling. Het kost altijd (iets) extra. Dat iets extra kan veel extra worden als je niet goed uitkijkt. Zo kan een vooraf een lening aanvragen gerust nog stukken goedkoper zijn dan kopen op afbetaling, ondanks dat kopen op afbetaling vaak heel erg mooi en aantrekkelijk wordt voorgesteld of gepresenteerd. Ditzelfde geldt voor kopen met de creditcard. Het kan handig zijn, vooral op vakantie in het buitenland. Maar wat als aan het einde van de maand uw saldo ontoereikend is? Dan kunnen de rente-kosten uitzonderlijk hoog zijn.

Lening aanvragen: Samenvatting

Als een lening aanvragen niet echt nodig is, doe het niet! Als sparen ook een oplossing kan zijn, dan is dat altijd de beste en goedkoopste oplossing. Bij het wel aangaan van een lening: Vraag meerdere offertes op, lees de kleine lettertjes goed door en begrijp deze ook goed! Vergelijk de verschillende aanbieders van leningen. Ga nog of de lening verstrekker de juiste vergunningen bezit. Zorg ervoor dat de lening geen problemen gaat veroorzaken, ook niet als het in de toekomst financieel even wat minder gaat.

ABNA

Bij ABNA Kun je alles lezen en leren over o.a. lenen, wonen, sparen, verzekeren, beleggen, overlijden, erven en pensioen! Heb je zelf een vraag stuur je vraag in en wij gaan gaan kijken of wij er een stukje over kunnen schrijven!

Recente artikelen