Leningen oversluiten


Er zijn veel mensen die op dit moment een lening hebben lopen. Eén op de twee Nederlanders heeft namelijk een lening. Dit kan een roodstand op de betaalrekening zijn. Een creditcard die intensief gebruikt wordt, maar natuurlijk ook het “gewone” doorlopend krediet of de persoonlijke lening. Welke vorm van lening u ook heeft. Leningen oversluiten kan zeer grote voordelen met zich meebrengen. In sommige gevallen kan dit voordeel zelfs oplopen tot honderden, zo niet duizenden Euro’s over de gehele looptijd van de lening.
Dit laatste is voornamelijk het geval bij grote leningen, maar kleine leningen oversluiten kan fors lonen. Denk hierbij aan roodstanden met een rente van 15%. Of kredieten bij Otto, Wehkamp en Neckermann en creditcards zijn zeker de moeite waard om over te sluiten. Hierop bespaard u al snel veel geld omdat het rente verschil op kan lopen tot 10%.

Als u wilt beginnen met uw leningen oversluiten zijn er belangrijke verschillen tussen het inlossen van doorlopend krediet varianten, en het oversluiten van een persoonlijke lening. Bij een doorlopend krediet mag u altijd boetevrij aflossen. Wanneer u maar wilt en zoveel als u wilt. Omdat deze regel er is kunt u de totaal te betalen bedragen eenvoudig naast elkaar leggen en uw keuze maken voor de voordeligste totaal oplossing. Sowieso is het verstandig om altijd te kijken naar de kosten die u in totaal moet terugbetalen. Dit geeft het beste beeld bij het leningen oversluiten. Als u een lening kiest met een lagere maandlast, wil dit nog niet altijd zeggen dat u ook aan het goedkoop geld lenen bent. Als u in totaliteit veel meer moet terugbetalen aan de gehele looptijd dan schiet u er uiteindelijk namelijk nog niets mee op, maar bent u alleen maar meer geld kwijt.

Een persoonlijke lening oversluiten is natuurlijk net zo eenvoudig qua lening aanvragen dan het aanvragen van een minilening of een doorlopend krediet. Het grote voordeel van persoonlijke leningen oversluiten is overigens wel dat het vergelijken weer veel eenvoudiger is. Dit komt omdat u bij een persoonlijke lening exact weet waar u aan toe bent. U weet wat de maandtermijn is en hoe lang u dat nog moet betalen. Als u dit vergelijkt met uw nieuw af te sluiten lening dan weet u weer precies waar u aan toe bent. Een optelsom maken is namelijk bijzonder éénvoudig en snel gedaan. De uitgangspunten die u dan aan kunt houden zij: huidige restant looptijd lening x maandtermijn =… Deze uitkomst vergelijkt u dan met de nieuwe looptijd lening x maandtermijn = … en u weet of u gaat besparen met uw nieuwe lening, en zo ja hoeveel u gaat besparen met uw nieuwe lening.

ABNA

Bij ABNA Kun je alles lezen en leren over o.a. lenen, wonen, sparen, verzekeren, beleggen, overlijden, erven en pensioen! Heb je zelf een vraag stuur je vraag in en wij gaan gaan kijken of wij er een stukje over kunnen schrijven!

Recente artikelen