Negatieve schadevrije jaren op je autoverzekering


Wanneer je frequent een ongeval veroorzaakt of door eigen toedoen schade oploopt aan je wagen kom je op de hoogste trede van de bonus malus te staan. Dit houdt in dat je premie behoorlijk wat hoger ligt dan oorspronkelijk het geval was. Wanneer je dan nog een ongeval hebt, worden er negatieve schadevrije jaren op je autoverzekering berekend. In dat geval zal je dus eerst de negatieve schadevrije jaren op je autoverzekering moeten wegwerken voor je kunt dalen op je bonus malus. Bovendien wordt er vaak een extra toeslag gerekend wanneer je negatieve schadevrije jaren op je autoverzekering hebt staan.

Negatieve schadevrije jaren op je autoverzekering kwijtraken.

Negatieve schadevrije jaren op je autoverzekering zijn helaas sneller opgelopen dan kwijtgeraakt. Wanneer ze de oorzaak zijn van een andere chauffeur, bijvoorbeeld binnen een huwelijk, en je niet langer banden hebt met die persoon, dan kunnen ze worden overgedragen en ben je ze kwijt. Dit gebeurt soms bij een echtscheiding. Maar wanneer je de negatieve schadevrije jaren op je autoverzekering zelf hebt verkregen, kan je ze alleen kwijtraken door heel wat jaren schadevrij te rijden. Van verzekeraar veranderen zal je niet verder helpen gezien je negatieve schadevrije jaren op je autoverzekering gewoon meeneemt bij de overstap. Bovendien wilt niet elke verzekeraar een verzekering voor je afsluiten in dit geval. Uiteindelijk geven veel negatieve schadevrije jaren op je autoverzekering aan dat je een groter risico vormt en het dus waarschijnlijk is dat de verzekeraar kosten zal maken.

Ook voor negatieve schadevrije jaren op je autoverzekering geldt dus dat voorkomen beter is dan genezen. En dit heb je voornamelijk zelf in de hand. Voorzichtig rijden aan een gematigde snelheid, alert zijn in het verkeer en nooit rijden wanneer je gedronken hebt, kunnen je al een heel eind verder brengen. Zo vermijd je ook dure premies.

ABNA

Bij ABNA Kun je alles lezen en leren over o.a. lenen, wonen, sparen, verzekeren, beleggen, overlijden, erven en pensioen! Heb je zelf een vraag stuur je vraag in en wij gaan gaan kijken of wij er een stukje over kunnen schrijven!

Recente artikelen