Onderhandse lening


Een onderhandse lening is een heel aantrekkelijke vorm van geld lenen. U sluit een onderhandse lening niet af bij een bank maar bij bv. een kennis. De partijen bepalen zelf de voorwaarden.

Wat is een onderhandse lening

Een onderhandse lening is in principe een normale geld lening met het voordeel dat u niet bij een bank hoeft te lenen. Onderhandse leningen kunnen goedkoop lenen uitstekend realiseren omdat u de lening afsluit bij een kennis of familielid.

Voorwaarden
U kunt de voorwaarden van de onderhandse lening samen met uw kennis of familielid bepalen. De maandelijkse lasten, rentevergoeding, looptijd en flexibiliteit van de lening zijn geheel naar wens af te spreken met als bijkomend voordeel dat u direct het geld kan lenen.

Notaris
Voor het vastleggen van de afspraken die u maakt is tussenkomst van een notaris overbodig. Met een onderhandse lening is alles mogelijk. Het financieren van een nieuwe auto of nieuwe woning kan geheel zonder notaris. Een onderhandse lening hoeft niet in openbare registers te worden verwerkt.

Tips voor een onderhandse lening

Zelfs een onderhandse lening sluit u niet zomaar af zonder na te denken over eventuele gevolgen. Leg de afspraken die u maakt vast in een contract zodat er achteraf geen onduidelijkheden ontstaan.

Fiscale voordelen
In geval van onderhands lenen kunt u van fiscale voordelen profiteren. Dit is echter enkel mogelijk als u een contract opstelt en deze bij de Belastingdienst registreert.

Realistische rente
Het voordeel van een onderhandse lening is dat er een lagere rente overeengekomen kan worden dan een bank voor een persoonlijke lening hanteert. Echter helpt het om de overeenkomst voor beide partijen aantrekkelijk te maken.

ABNA

Bij ABNA Kun je alles lezen en leren over o.a. lenen, wonen, sparen, verzekeren, beleggen, overlijden, erven en pensioen! Heb je zelf een vraag stuur je vraag in en wij gaan gaan kijken of wij er een stukje over kunnen schrijven!

Recente artikelen