Persoonlijke Lening wint Terrein


Volgens de CBS cijfers over 2012 is de persoonlijke lening eindelijk terrein aan het winnen ten opzichte van het veel meer verstrekte doorlopend krediet. Het doorlopend krediet wordt nog altijd meer verstrekt, maar langzaam maar zeker wint de persoonlijke lening toch terrein.

Waarom een persoonlijke lening?

Een belangrijke reden om te kiezen voor een persoonlijke lening kan zijn dat u absolute zekerheid wenst. Bij een persoonlijke lening staat niet alleen de rente vast maar, ook de maandtermijn. En nog belangrijker, de looptijd van de lening. Als u vandaag een persoonlijke lening aangaat met een looptijd van 60 maanden weet u ook zeker dat, als u uw maandtermijnen op tijd betaald, uw lening ook echt over 60 maanden volledig is ingelost. Een einddatum aan uw lening is toch een prettig idee.
Bij het geld lenen zijn er immers maar twee mooie momenten. Het eerste moment als de lening wordt uitbetaald. En het tweede, misschien nog wel mooiere moment, is als u de lening weer volledig heeft terugbetaald.

Waarom is het doorlopend krediet dan nog altijd zo populair?

Een belangrijke reden voor de populariteit van het doorlopend krediet is de flexibiliteit. U mag boetevrij aflossen wanneer u wenst en zoveel als u wenst. Dit klinkt heel erg mooi, echter de praktijk is anders. In de praktijk wordt een doorlopend krediet ook in veel gevallen een doodlopend krediet. U betaald een paar maanden, maar heeft dan net weer even iets nodig, u neemt weer op, en de hele lening begint weer van voor af aan. U moet het het hele bedrag weer terugbetalen. Op deze manier komt u nooit van uw lening af. Daarmee is ook gelijk de uitleg gegeven hoe een doorlopend krediet een doodlopend krediet kan worden.
Veel consumenten hebben het idee dat ze de verleiding van de heropname wel zouden kunnen weerstaan. Helaas blijkt in de praktijk dat slechts weinigen dit gegeven is.

ABNA

Bij ABNA Kun je alles lezen en leren over o.a. lenen, wonen, sparen, verzekeren, beleggen, overlijden, erven en pensioen! Heb je zelf een vraag stuur je vraag in en wij gaan gaan kijken of wij er een stukje over kunnen schrijven!

Recente artikelen