Piloot salaris


Om piloot te worden heb je een opleiding nodig net zoals je een opleiding nodig hebt om auto te rijden. Alleen zal de opleiding om piloot te worden veel strenger en langer zijn dan een opleiding voor een rijbewijs. In dit artikel kun je onder meer lezen welke opleiding je moet volgen op beroeps vlieger te worden.

In Nederland zijn er meerdere mogelijkheden om een beroepsvlieger te worden. Er zijn alleen maar particuliere beroepsluchtvaartscholen die iemand opleiden tot beroepspiloot. De bekendste scholen zijn de KLM Flight Academy (KLS), Dutch Flight Academy, Stella Aviation Academy en het CAE-NLS (dit is het nationale luchtvaart school).

Het is ook mogelijk via bepaalde exceptionele opleiding op het HBO je verkeersvliegbrevet te halen. Hierdoor heb je onder meer je studie afgerond en ook nog is een verkeersvliegbrevet op zak. Het is ook mogelijk om via de Koninklijke Luchtmacht of Koninklijke Marine je brevet te halen.

De toelatingseisen om verkeersvlieger te worden zijn hoog. Dit komt omdat je een grote verantwoordelijkheid hebt. Denk bijvoorbeeld aan het vervoeren van personen van a naar b maar ook het besturen van een vrachtvliegtuig met belangrijke documenten.
Om sowieso deel te nemen aan de opleiding moet je minimaal 17jaar zijn. Dit is in de wet vastgelegd, ook is in de wet vastgelegd dat de bank het één en ander vergoed tot je 32ste levensjaar.

De vooropleiding die je moet hebben is minimaal Havo met een NG/NT profiel. Ook moet je de taal Engels goed onder de knie hebben omdat de communicatie vaak verloopt via deze taal.
Het is ook mogelijk om met een MBO diploma vliegenier te worden, je moet dan wel een technisch richting hebben gekozen.

Wanneer je voldoet aan de voor opleidingseisen moet je ook nog enkele testen afleggen. Deze test beoordelen of je voldoende aanleg en capaciteiten hebben voor het beroep verkeersvlieger. Tijdens deze test wordt er niet alleen gekeken of je voldoende capaciteiten heb voor verkeersvlieger maar ook voor gezagvoerder.

De testen bestaan voornamelijk uit:

  • medische keuring;
  • psychologisch onderzoek;
  • grading.

Een grading is een simulatie van een vliegsessie. Hierbij bestuur je in een simulator een vliegtuig.

ABNA

Bij ABNA Kun je alles lezen en leren over o.a. lenen, wonen, sparen, verzekeren, beleggen, overlijden, erven en pensioen! Heb je zelf een vraag stuur je vraag in en wij gaan gaan kijken of wij er een stukje over kunnen schrijven!

Recente artikelen