Renteoverzicht spaarrekeningen


Voorkom te lage rentes door rekening te houden met het renteoverzicht van spaarrekeningen.

Inleiding – renteoverzicht spaarrekeningen

Mensen denken vaak dat er maar één type spaarrekening bestaat, maar is dat wel zo? Als antwoord op deze vraag is het belangrijk om er rekening mee te houden dat er de voorbije jaren heel wat is veranderd. Vroeger kon u in de meeste gevallen inderdaad slechts rekenen op één bepaalde spaarrekening, maar tegenwoordig is dat niet meer het geval. Wanneer u op zoek gaat naar een spaarrekening is het dan ook belangrijk om even een zogenaamd renteoverzicht van spaarrekeningen op te vragen. Dit overzicht zal u een goede indicatie geven van de verschillende actuele rentes die op spaarrekeningen worden toegekend. We vertellen er u in dit artikel graag meer over.

Wat is een renteoverzicht?

Een renteoverzicht spaarrekeningen is zoals de naam reeds laat vermoeden een overzicht van de verschillende rentes die door spaarbanken op hun spaarrekeningen worden aangeboden. Dit overzicht is vooral voor consumenten interessant omdat het ze de mogelijkheid biedt om snel en eenvoudig te achterhalen welke bank en welke spaarrekening ze de hoogste rente biedt. Wel dient u er rekening mee te houden dat dit renteoverzicht eigenlijk dagelijks aangepast kan worden. Van de totale rente die op een spaarrekening wordt toegekend is immers enkel en alleen de getrouwheidspremie vastgesteld voor een termijn van minimum 12 maanden. Dit wil zeggen dat de basisrente eigenlijk iedere dag opnieuw door de bank in kwestie aangepast kan worden.

Valkuilen bij het gebruikmaken van een renteoverzicht

Wanneer u er voor kiest om gebruik te maken van een renteoverzicht van spaarrekeningen dient u er aandachtig voor te zijn dat er zich hier ook enkele valkuilen in bevinden. De eerste valkuil is bijvoorbeeld dat alle spaarrekeningen doorgaans door elkaar gerangschikt staan. De ene spaarrekening kan echter in plaats van een klassieke spaarrekening een online spaarrekening zijn terwijl de andere spaarrekening op zijn beurt gebruik kan maken van een minimumbedrag. Dit zijn stuk voor stuk aspecten waar u zeker rekening mee zult willen houden bij het overlopen van een renteoverzicht.

ABNA

Bij ABNA Kun je alles lezen en leren over o.a. lenen, wonen, sparen, verzekeren, beleggen, overlijden, erven en pensioen! Heb je zelf een vraag stuur je vraag in en wij gaan gaan kijken of wij er een stukje over kunnen schrijven!

Recente artikelen