Rentepercentages spaarrekeningen


Kies voor een interessante spaarrekening door rekening te houden met de rentepercentages.

Inleiding – rentepercentages spaarrekeningen

Wanneer u even de verschillende spaarrekeningen onder de loep neemt zult u merken dat iedere spaarrekening tegenwoordig over haar eigen rentepercentage beschikt. De rente die op een spaarrekening wordt aangeboden is afhankelijk van verschillende factoren. Vooral het verschil tussen een klassieke en een online spaarrekening vertaalt zich tegenwoordig in een aanzienlijk hogere of lagere spaarrente. Alvorens er definitief voor te kiezen om een bepaalde spaarrekening af te sluiten is het dan ook belangrijk om goed rekening te houden met de verschillende actuele rentepercentages. Natuurlijk dient u deze niet meer te vergelijken met vroeger, maar een degelijke rente is zonder twijfel nog steeds mogelijk.

Rentepercentages klassieke spaarrekeningen

Wanneer we naar een klassieke spaarrekening kijken zien we dat deze vooral de voorbije jaren rake klappen hebben moeten incasseren. De gewone spaarrekeningen brengen voor banken een reeks kosten met zich mee die rechtstreeks doorgerekend worden aan de spaarder. U zult dit niet moeten betalen als kost op het einde van het jaar, want de bank houdt hier rekening mee bij het berekenen van uw spaarrente. U mag dan met andere woorden geen kosten betalen, u zult u tevreden moeten stellen met een zeer beperkte rente op uw spaarrekening.

Rentepercentages online spaarrekeningen

Zoals eerder reeds gesteld is het noodzakelijk om gewone klassieke spaarrekeningen los te zien van de zogenaamde online spaarrekeningen. Bij deze laatste beschikt de bank immers over veel minder kosten waardoor ze eenvoudig een hogere rente kunnen bieden. Wel is het zo dat u er bij een online spaarrekening rekening mee moet houden dat u tegen bepaalde beperkingen aan kunt lopen. Deze beperkingen zijn op zich niet zo ingrijpend, maar toch ingrijpend genoeg om ze even te vergelijken met de mogelijkheden van een klassieke spaarrekening. Hoe dan ook zult u ten allen tijde merken dat de rentepercentages op een online spaarrekening hoger liggen dan op een klassieke spaarrekening. Aan u om te beslissen of de hogere rente voldoende opweegt tegen de enigszins beperkte vrijheid.

ABNA

Bij ABNA Kun je alles lezen en leren over o.a. lenen, wonen, sparen, verzekeren, beleggen, overlijden, erven en pensioen! Heb je zelf een vraag stuur je vraag in en wij gaan gaan kijken of wij er een stukje over kunnen schrijven!

Recente artikelen