Rentetarieven spaarrekeningen vergelijken


Kies voor een zo optimaal mogelijke rente door de rentetarieven op spaarrekeningen te vergelijken.

Inleiding – rentetarieven spaarrekeningen vergelijken

Een spaarrekening sluit u natuurlijk af omdat u er een bepaalde rente op kunt verwachten. Mocht dat niet het geval zijn zouden mensen hun spaargeld eigenlijk ook gewoon in een sok onder hun matras kunnen bewaren. Op zich wil dit zeggen dat spaargeld op een spaarrekening elk jaar opnieuw een klein beetje winst oplevert. Dat is natuurlijk goed om weten, maar wat zijn nu de precieze rentetarieven die u op spaarrekeningen mag verwachten? Veel mensen stellen zich ook de vraag of er gebruik wordt gemaakt van verschillende rentetarieven. We vertellen u er graag alles over in dit artikel.

Verschillende rentetarieven

Het klopt inderdaad dat er geen sprake is van één enkel rentetarief, maar van meerdere rentetarieven. Eigenlijk onderscheiden we twee soorten rentetarieven. Het eerste rentetarief is de zogenaamde basisrente. Deze rente kan door de bank eigenlijk iedere dag gewijzigd worden. Mensen die denken dat ze hun spaargeld regelmatig op zullen moeten vragen doen er echter wel goed aan om een spaarrekening af te sluiten met een zo hoog mogelijke basisrente. Wanneer u er zeker van bent dat u, uw spaargeld gedurende één jaar (minimum) kunt laten staan, dan kiest u echter beter voor een spaarrekening met een hogere getrouwheidspremie. Over het algemeen brengen deze spaarrekening ook net iets meer op dan de gewone spaarrekening.

Rentetarieven van verschillende spaarrekeningen vergelijken

Tot slot zult u natuurlijk ook willen weten welke mogelijkheden er bestaan om de rentetarieven van verschillende spaarrekeningen met elkaar te vergelijken. Het beste kunt u vooraf even onderzoek doen om te achterhalen welke banken u een spaarrekening met hoge rente kunnen aanbieden. Wanneer u een bepaalde selectie heeft gemaakt kunt u aan de hand van de informatie op de website van de spaarbank in kwestie veelal perfect uitzoeken of de spaarrekeningen die worden aangeboden al dan niet interessant zijn. Is dat niet het geval, dan bieden zowat alle spaarbanken u ook de mogelijkheid om een berekening uit te voeren. De uitkomst van deze berekening kan dan vervolgens dienen als basis voor het vergelijken van uw spaarrekening(en).

ABNA

Bij ABNA Kun je alles lezen en leren over o.a. lenen, wonen, sparen, verzekeren, beleggen, overlijden, erven en pensioen! Heb je zelf een vraag stuur je vraag in en wij gaan gaan kijken of wij er een stukje over kunnen schrijven!

Recente artikelen