Studenten inboedelverzekering


Een inboedelverzekering is voor iedereen belangrijk dus ook voor jou als student. Deze verzekering dekt de schade als je te maken krijgt met brand, schade door wateroverlast of diefstal. Als student beschik je vaak over een aantal dure aankopen, denk daarbij aan je smartphone, laptop of televisie. Je moet er dan ook niet aan denken dat door een diefstal of brand je deze spullen kwijt raakt. Een inboedelverzekering is dan een pleister op de wonden en zorgt ervoor dat je weer snel de spullen kunt aanschaffen.

In de meeste gevallen kun je bij een studenteninboedelverzekering voor studenten kiezen uit drie verschillende verzekeringen:

De uitgebreide inboedelverzekering:
Hiermee ben je verzekerd tegen zaken zoals vandalisme, diefstal, brand, schade door bliksem en waterschade. Dit is de meest simpele vorm van de verzekering.

De extra uitgebreide inboedelverzekering
Bij deze vorm ben je naast de zaken die eerder genoemd werden ook verzekerd tegen schade aan je koelkast of vriezer bij stroomuitval. Daarnaast dekt deze verzekering ook de kosten bij eventueel breekwerk bij waterschade en schroei en smeltschade door brand.

De meest uitgebreide inboedelverzekering
Dit is de verzekering die bijna alle schade dekt, hiermee ben je ook verzekerd ook tegen rampen zoals aardbevingen en en grote overstromingen.

Studenten inboedelverzekering afsluiten

Zoals bij alle verzekeringen, ook bij ING, zul je voor jezelf moeten nagaan welke vorm van verzekeren het meest voor de eigen situatie van toepassing is. Zorg dat je in ieder geval rekening houdt met toekomstige aankopen zodat je niet met het probleem van onderverzekeren wordt geconfronteerd. Bewaar ook de aankoopbonnen van je spullen goed en probeer af en toe foto’s van je inboedel te maken zodat je kunt aantonen dat de spullen daadwerkelijk in de woning stonden. Studentenverzekeringen worden vaak als compleet pakket aangeboden, bekijk dus van te voren of je nog meer verzekeringen nodig hebt, dit kan je maandelijks veel geld schelen. Huur je een kamer bij een bij een huisbaas doe dan eerst navraag of er al een verzekering is zodat je geen dubbele verzekeringen afsluit en voor onnodige kosten wordt gesteld.

ABNA

Bij ABNA Kun je alles lezen en leren over o.a. lenen, wonen, sparen, verzekeren, beleggen, overlijden, erven en pensioen! Heb je zelf een vraag stuur je vraag in en wij gaan gaan kijken of wij er een stukje over kunnen schrijven!

Recente artikelen