Studenten laptopverzekering


Een laptop of de pc is voor vrijwel alle studenten onmisbaar, zorg dan ook dat deze goed verzekerd zijn met een laptopverzekering. Deze verzekering dekt schade, verlies of diefstal, in de meeste gevallen geldt zowel binnens- als buitenshuis. Laat je bijvoorbeeld een glas frisdrank over je laptop heen vallen ook dan is dit verzekerd en kun je de reparatiekosten gaan verhalen op de verzekeraar. Als student zijn er diverse mogelijkheden voor het afsluiten van een laptopverzekering, zo kun je deze afsluiten bij de aankoop van de laptop of de pc maar er zijn ook scholen,universiteiten en studentenverenigingen die deze verzekering aanbieden. Vaak gaat dit gepaard met korting wat voor een student die het maandelijks al niet breed heeft mooi meegenomen is. Welke verzekeraar je ook zult gaan kiezen het is van groot belang dat je goed gaat letten op de voorwaarden. Zo zijn er verzekeraars die alleen uitkeren bij strikte voorwaarden en zijn er ook verzekeraars die een eigen risico hanteren. Zorg in ieder geval altijd dat je belangrijke bestanden zoals werkstukken en scripties ook als back-up op bijvoorbeeld een USB-stick bewaard. Zo voorkom je bij diefstal of een defect dat de problemen nog groter worden.

Laptopverzekering voor studenten afsluiten

Als je nagaat wat we tegenwoordig allemaal met een laptop doen dan is het lastig voor te stellen dat je er ineens zonder zou moeten, een studentenlaptopverzekering is dan een zekerheid dat je altijd de beschikking hierover zult hebben. Zowel op school als privé is een computer of laptop eigenlijk onmisbaar geworden voor studenten, velen komen daar pas achter als deze gestolen of defect is. Laat het niet zover komen en wees hierop voorbereid. Het grootste deel van de verzekeraars keert na diefstal, verlies of defect snel uit zodat je snel weer aan de slag kunt gaan. Doe bij diefstal altijd aangifte, een verzekeraar zal in de meeste gevallen ook vragen om een kopie van het proces verbaal. Een laptopverzekering voor studenten betekend extra kosten in de maand maar dit is over het algemeen vele malen goedkoper dan na een defect of diefstal een nieuw exemplaar aan te moeten schaffen. Wees dus voorbereid op de zaken die mis kunnen gaan en sluit voor enkele euro’s per maand een studentenlaptopverzekering af.

ABNA

Bij ABNA Kun je alles lezen en leren over o.a. lenen, wonen, sparen, verzekeren, beleggen, overlijden, erven en pensioen! Heb je zelf een vraag stuur je vraag in en wij gaan gaan kijken of wij er een stukje over kunnen schrijven!

Recente artikelen