Studenten Rechtbijstandsverzekering


Een studenten rechtsbijstandverzekering is niet verplicht toch is het handig deze af te sluiten, een conflict of onenigheid is snel gemaakt en het is dan goed te weten wat je rechten en je plichten zijn. Een student zal deze verzekering echter zo goedkoop mogelijk willen afsluiten. Bij een rechtsbijstandverzekering hoef je niet meteen te denken aan rechtszaken of zware juridische conflicten. Vaak worden de adviseurs van de verzekeraars ook ingeschakeld puur voor advies, heb je een conflict met de huurbaas dan wil je in eerste instantie weten wat je rechten zijn. Vanuit dat standpunt kun je het plannen van vervolgstappen gaan overwegen. Vaak zal de andere partij inzien dat wanneer jij weet dat je een je recht staat, verdere stappen zinloos zijn. Als je de beschikking hebt over een rechtsbijstandverzekering dan weet je vaak al na één enkel telefoontje wat de mogelijkheden zijn en hoe de situatie het beste aan te pakken is. Mocht het wel komen tot een rechtszaak dan zijn er vaak hoge proceskosten, met een rechtsbijstandverzekering heb je daar geen zorgen over aangezien de verzekeraar dit dekt. Als je nagaat dat een jurist tot ruim tweehonderd euro per uur kan verdienen dan kom je tot de conclusie dat een rechtsbijstandverzekering vaak de goedkoopste optie is.

Rechtsbijstandverzekering voor student afsluiten

Er zal geen student ter wereld zijn die een rechtsbijstandverzekering afsluit met de bedoeling deze regelmatig te gaan gebruiken. Maar komt de huurbaas ineens met onredelijke eisen met betrekking tot huurverhoging dan zul je willen weten wat de mogelijkheden zijn, het zal je dan een gerust gevoel geven dat je weet dat deze procedure je geen honderden euro’s gaat kosten. Bij het krijgen van een brief van de jurist van de rechtsbijstandverzekering zal de huurbaas zich ook in de meeste gevallen meteen bedenken. Dit is slechts één voorbeeld en geeft aan hoe ‘nodig’ een rechtsbijstandverzekering kan zijn. Tegen een paar euro per maand ben je al verzekerd en ben je gegarandeerd van professioneel advies van een jurist. Als student krijg je bij de meeste verzekeraars ook aantrekkelijke kortingen wat de maandelijkse kosten beheersbaar houdt. Informeer dus eens naar een rechtsbijstandverzekering, bij bijvoorbeeld DAS Rechtsbijstandsverzekering. Als student weet je immers nooit wanneer je de hulp van jurist in moet schakelen.

ABNA

Bij ABNA Kun je alles lezen en leren over o.a. lenen, wonen, sparen, verzekeren, beleggen, overlijden, erven en pensioen! Heb je zelf een vraag stuur je vraag in en wij gaan gaan kijken of wij er een stukje over kunnen schrijven!

Recente artikelen