Studentenreisverzekering


Ook een student heeft ontspanning nodig en een tripje naar binnen- of buitenland kan dan erg prettig zijn, denk er dan wel om dat het verstandig is om een reisverzekering af te gaan sluiten. Je wilt immers niet dat je vakantie eindigt in een nachtmerrie. Je kunt tegenwoordig bij de diverse reisaanbieders tegen een lage prijs een reis boeken, een slimme student maakt gebruik van de mogelijkheden zoals vroegboekkortingen. Zorg echter ook dat je goed voorbereid en goed verzekerd op reis gaat. Het leven van een student is al duur genoeg en je moet er niet aan denken dat er spullen gestolen gaan worden of dat je medische zorg nodig bent op de vakantiebestemming. Bij het afsluiten van een zorgverzekering heb je de keuze tussen een kortlopende en langlopende reisverzekering, ga je meerdere malen per jaar op vakantie dan is het raadzaam een langlopende reisverzekering af te sluiten. Deze is dan te aller tijde voordeliger dan als je per reis een verzekering afsluit. Kijk ook altijd goed naar de voorwaarden en waarvoor je verzekerd bent, verzeker je ook niet voor dingen die niet van toepassing zijn. Dit lijkt logisch maar vele mensen betalen vaak teveel aan verzekeringen die ze nooit zullen aanspreken.

Reisverzekeringen geven zekerheid

Er zijn vele spullen die je zowel privé als voor je studie gebruikt, denk hierbij aan je laptop of je smartphone. Je moet er dan ook niet aan denken dat deze tijdens je vakantie gestolen worden. Met een reisverzekering heb je de zekerheid dat mocht er onverhoopt iets gestolen of defect gaan je na de vakantie zonder problemen je studie kunt hervatten. Het is wel belangrijk om vantevoren te checken wat de dekking is van jou reisverzekering. Aangezien de afhandeling vaak snel is beschik je al snel over een bedrag op je bankrekening om de items te vervangen of om te laten repareren. Een slimme student is altijd voorbereid op de minder plezierige zaken, een reisverzekering geeft je zekerheid op vakantie en dat is altijd een gerust gevoel. De verzekeraar zal je altijd kunnen voorlichten welke zaken er allemaal verzekerd zijn en wat voor je persoonlijke situatie het beste van toepassing is. Ga dus met een gerust gevoel op vakantie na het afsluiten van een reisverzekering. Denk bij grote reizen ook aan een annuleringsverzekering!

Dekking studenten reisverzekering

Iedereen gaat weleens op reis en dan komt ook meteen het vraagstuk de reisverzekering aan bod, want wat dekt deze verzekering nu precies en heeft u deze echt nodig. In dit artikel geven we u graag antwoorden op deze vragen. Wat is een reisverzekering nu precies, deze verzekering is eigenlijk niets anders dan een verzameling van andere verzekeringen maar dan bedoelt als u op reis gaat. Het is dan ook zo dat als u in Nederland blijft u waarschijnlijk geen reisverzekering nodig heeft, er is namelijk een grote kans dat onverwachte kosten door uw overige verzekeringen worden gedekt. Gaat u naar het buitenland op vakantie dan is een studenten reisverzekering wel het overwegen waard, welke verzekering u neemt hangt van het soort vakantie af. Gaat u op zonvakantie en de grootste gedeelte van de tijd aan het strand liggen dan kan een ´eenvoudige´ reisverzekering voldoende zijn die u verzekerd tegen onverwachte medische kosten of bijvoorbeeld het verlies van bagage. Gaat u op wintersport dan is een reisverzekering bijna altijd aan te raden, hier kunnen namelijk hoge kosten ontstaan waarvoor het verstandig is om u voor te verzekeren.

Vergoedingen van reisverzekering

Denkt u bijvoorbeeld bij een ongeluk bij het skiën op een berg waarbij u met een helikopter naar het ziekenhuis vervoerd moet worden, deze kosten kunnen zomaar oplopen tot duizenden euro’s en als u niet goed verzekerd bent dan worden deze op u verhaald. U begrijpt dan ook wel dat het zeer verstandig is altijd goed de voorwaarden van uw verzekeraar door te nemen om zo niet voor onverwachte verrassingen komen te staan. Net zoals in Nederland is ook in het buitenland de zorg duur en bent u niet (goed) verzekerd dan kan uw vakantie weleens een stuk duurder uitvallen dan u van te voren had gedacht. Vergelijk dus niet alleen de verzekeraars met elkaar maar bestudeer ook goed de voorwaarden op de verzekerde zaken en bijvoorbeeld uw eigen risico. Uiteraard kunt u eerst bij uw eigen verzekering kijken of u korting kunt krijgen als u daar al meerdere verzekeringen heeft lopen, daarnaast kunt u ook andere verzekeraars in de vergelijking meenemen om zo niet teveel te gaan betalen en meer geld voor uw vakantie over te houden. Lees hier alles over de looptijd van reisverzekeringen.

Doorlopende of kortlopende reisverzekering?

Een punt wat u zeker in uw overweging moet meenemen is of u een kortlopende of doorlopende reisverzekering wilt gaan afsluiten. Een kortlopende reisverzekering sluit u over het algemeen af voor één enkele vakantie terwijl een doorlopende reisverzekering het hele jaar blijft doorlopen, dit is vooral handig als u meerdere keren per jaar op vakantie in het buitenland gaat. Houdt u in het laatste geval zeker rekening met de voorwaarden van de verzekeraar, de eisen voor een verzekering van een zonvakantie zijn uiteraard heel anders dan die voor een wintersportvakantie. Het lijkt nu misschien zo dat er heel wat komt kijken bij het afsluiten van een reisverzekering, toch valt dit wel mee. De verzekeraars gaan met de tijd mee en zijn zeer klantvriendelijk, u kunt dan ook vaak de verzekeringen eenvoudig online met elkaar vergelijken en ook het afsluiten gaat simpel vanachter uw computer. Daarnaast is het nooit onverstandig om een klein gedeelte van uw tijd te besteden aan zaken zoals de verzekeringen, bij het niet goed verzekerd zijn kunt u namelijk hoge kosten krijgen en daar zult u zeker niet op zitten te wachten.

Studenten reisverzekering afsluiten

Zoals u al kon lezen gaat het afsluiten van de reisverzekering erg eenvoudig en kan dit online. Ook de kosten zullen u meevallen. Uiteraard gaat u met het doel op vakantie om te ontspannen en om een leuke tijd te hebben. Toch zult u een stuk beter in uw vel zitten en geruster zijn als u met een goede verzekering op pad gaat. U zult namelijk niet de eerste Nederlander zijn die voor onaangename verrassingen komt te staan als blijkt dat men niet (goed) verzekerd is. Neemt u dus de tijd voor het afsluiten van de reisverzekering, bepaalt u eerst of deze doorlopend moet zijn of niet en ga daarna op zoek naar een verzekeraar die het beste bij u en uw budget past. Op deze wijze komt u nooit voor vervelende verrassingen te staan en mochten er onverhoopt toch problemen zijn dan weet u dat u goed verzekerd bent, het zal uw vakantie er een stuk plezieriger op maken. Een site als www.goedkoopste-reisverzekering.org kan je hierbij helpen. We hopen u zo meer duidelijkheid te hebben gegeven over de dekking en het nut van de reisverzekering, er rest ons dan ook niets anders dan u een hele fijne en goed verzekerde vakantie toe te wensen.

ABNA

Bij ABNA Kun je alles lezen en leren over o.a. lenen, wonen, sparen, verzekeren, beleggen, overlijden, erven en pensioen! Heb je zelf een vraag stuur je vraag in en wij gaan gaan kijken of wij er een stukje over kunnen schrijven!

Recente artikelen