Termijnrekeningen vergelijken


Termijnrekeningen bieden u interessante mogelijkheden om te sparen op lange termijn.

Inleiding – termijnrekeningen vergelijken

Wie op zoek is naar een mogelijkheid om vrijblijvend geld te sparen dat toch ten allen tijde beschikbaar is zal er waarschijnlijk voor kiezen om een spaarrekening af te sluiten. Wanneer u echter van plan bent om geld te sparen op middellange of lange termijn is het waarschijnlijk interessanter om gebruik te maken van termijnrekeningen. In tegenstelling tot bij de gewone spaarrekening moet u er wel rekening mee houden dat u op de winst uit termijnrekeningen een bepaalde kost zult betalen. Afhankelijk van het bedrag dat u jaarlijks ontvangt uit dergelijke spaarplannen en beleggingen kunt u tot 21% roerende voorheffing betalen op uw inkomsten uit termijnrekeningen.

Hoe termijnrekeningen vergelijken?

Een rekening op middellange of lange termijn vergelijken is vrij eenvoudig. U kunt natuurlijk gewoon zoals vroeger de nodige informatie opvragen bij uw bank, maar u kunt ook gebruikmaken van vergelijkingssites. Dergelijke websites verzamelen de financiële producten van verschillende banken en andere financiële instellingen om ze vervolgens in een handig overzicht te gieten. Door deze werkwijze kunt u snel en eenvoudig achterhalen welke termijnrekening u ook na aftrek van de kosten een mooie rente biedt. Probeer bij het vergelijken van termijnrekeningen in het bijzonder ook rekening te houden met de looptijd van de termijnrekening in kwestie. Hoe langer deze loopt, des te hoger de rente doorgaans komt te liggen.

Termijnrekeningen vrijblijvend vergelijken

Het vergelijken van termijnrekeningen is niet zomaar interessant, het is ook nog eens geheel kosteloos en vrijblijvend mogelijk. Doordat steeds meer mensen hun termijnrekening(en) online gaan vergelijken spaart de bank aanzienlijk wat tijd, moeite en dus ook geld uit. Dit heeft er voor gezorgd dat bijna iedere bank haar medewerking wel wil verlenen aan websites die een gedetailleerd overzicht willen verstrekken van de beschikbare termijnrekeningen. Voor de consument heeft dit er voor gezorgd dat het meer dan ooit zeer interessant is geworden om termijnrekeningen online te vergelijken.

ABNA

Bij ABNA Kun je alles lezen en leren over o.a. lenen, wonen, sparen, verzekeren, beleggen, overlijden, erven en pensioen! Heb je zelf een vraag stuur je vraag in en wij gaan gaan kijken of wij er een stukje over kunnen schrijven!

Recente artikelen