Vergelijk de spaarrentes en neem niet langer genoegen met een te lage spaarrente


Inleiding – spaarrentes vergelijken

Wanneer iemand zijn of haar spaargeld op een spaarrekening wenst te plaatsen houdt de persoon in kwestie er niet altijd rekening mee om de verschillende spaarrentes te vergelijken. Op zich is dit geen ramp, het vergelijken van spaarrentes is immers niet verplicht, maar het kan er wel voor zorgen dat u een leuke winst misloopt. Iedereen heeft wel al eens verhalen gehoord over een bepaalde bank die stuk voor stuk als muziek in de oren klonken, maar wat wanneer er een andere bank is die u nog betere voorwaarden kan bieden? Gaat u deze dan zomaar negeren? Zoals u ziet is het vergelijken van spaarrentes wanneer u er over nadenkt om een spaarrekening af te sluiten altijd interessant, zelfs wanneer u reeds over een bepaalde voorkeur beschikt.

Waar kan ik spaarrentes vergelijken?

Om spaarrentes te vergelijken kunt u eigenlijk twee dingen doen. U kunt gebruikmaken van de informatie die op de websites van verschillende spaarbanken is terug te vinden of u kunt er voor kiezen om gebruik te maken van een gespecialiseerde vergelijkingssite. Deze laatste zal aan de hand van de door u ingevoerde gegevens op zoek gaan naar de meest geschikte, maar tegelijk ook interessantste spaarrente op de financiële markt. Het is hierbij wel altijd belangrijk om rekening te houden met het feit dat er aan bepaalde spaarrekeningen speciale voorwaarden verbonden zijn. Enkele spaarrekeningen vereisen zelfs dat u steeds een bepaald minimumbedrag op uw rekening laat staan. Neem deze voorwaarden in ieder geval altijd mee in uw vergelijking.

Spaarrentes kunnen snel veranderen!

Zoals u hierboven reeds kon lezen is het vergelijken van spaarrentes altijd interessant, maar hier schuilt toch ook een zeker gevaar in. We weten immers dat een spaarrente eigenlijk bestaat uit twee verschillende type rentes. Enerzijds is er de basisrente, maar anderzijds is er ook de getrouwheidspremie. De getrouwheidspremie is een vastgestelde rente waardoor deze doorheen het jaar eigenlijk niet kan veranderen. Dat geldt helaas niet voor de basisrente. Het staat een spaarbank ten allen tijde vrij om de basisrente op haar spaarrekeningen aan te passen waardoor de algemene spaarrente er al snel anders uit kan komen te zien. Spaarrentes vergelijken mag dan met andere woorden interessant zijn, hou er zeker rekening mee dat ze ook snel kunnen veranderen.

ABNA

Bij ABNA Kun je alles lezen en leren over o.a. lenen, wonen, sparen, verzekeren, beleggen, overlijden, erven en pensioen! Heb je zelf een vraag stuur je vraag in en wij gaan gaan kijken of wij er een stukje over kunnen schrijven!

Recente artikelen