WA Verzekering


WA verzekering of te wel wettelijke aansprakelijkheidsverzekering is een geen wettelijk verplichte verzekeringsvorm in Nederland. Maar het is erg belangrijk om een WA verzekering af te sluiten omdat als u bijvoorbeeld een gebroken arm krijgt kan dit zonder een WA verzekering wel € 5000,- kosten.

Als u een auto bezit bent u wettelijk verplicht om een WA verzekering af te sluiten, dit geld niet alleen voor auto’s maar ook voor andere motorrijtuigen. Deze verzekering beschermt u tegen het risico van aansprakelijkheid. Indien er opzettelijk schade is gemaakt wordt dit niet vergoed.

Ook verzekert de WA verzekering alleen maar schade die door andere zijn veroorzaakt. indien u een verzekering wilt die ook vergoed als u zelf schade veroorzaakt moet u een WA Volledig incasso verzekering afsluiten.

U kunt als particulier een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) afsluiten. Als u een WA verzekering voor een bedrijf wilt afsluiten zult u de aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven en beroepen (AVB) moeten afsluiten.

Natuurlijk moet u goed opletten welke schade gedekt wordt. Ook zal de hoogte van uw risico invloed hebben op de hoogte van uw premie, Hoe hoger uw eigen risico hoe lager de premie, dit geld natuurlijk ook andersom. Voor enkele euro’s kunt u al een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten

ABNA

Bij ABNA Kun je alles lezen en leren over o.a. lenen, wonen, sparen, verzekeren, beleggen, overlijden, erven en pensioen! Heb je zelf een vraag stuur je vraag in en wij gaan gaan kijken of wij er een stukje over kunnen schrijven!

Recente artikelen