Waarom een dierenverzekering?


Steeds meer mensen zien tegenwoordig het voordeel van het verzekeren van een huisdier. Want waarom verzekeren we dan wel al onze andere bezittingen en nog veel meer dingen, maar sluiten we geen dierenverzekering af? Op dit moment hebben 30% van alle huishoudens al een dierenverzekering afgesloten. Er zijn erg veel aanbieders voor deze verzekering, maar het is vaak lastig om te zien wat nou precies het verschil is en wat alles inhoud. Daarom gaan wij u op deze website helpen met het vinden en uitleggen van de dierenverzekering!

Waarom een dierenverzekering?

Als u al in het bezit bent van een huisdier zult u ongetwijfeld weten dat de kans dat deze wel is naar de dierenarts moet groot is. Helaas zijn de kosten van de dierenarts en dergelijke erg hoog. Het kan zomaar is voorkomen dat als u op het moment het niet zo heel breed heeft er wat met uw huisdier gebeurd. U moet er dan toch niet aan denken dat u het huisdier niet kunt laten behandelen? Daarvoor is de dierenverzekering er dus, om de hoge kosten te dekken en ervoor te zorgen dat uw huisdier altijd geholpen kan worden.

De top 5 waarom mensen denken dat een dierenverzekering overbodig is

  1. Mijn kat komt nooit buiten. Zelfs katten die nooit buiten komen worden wel eens ziek of slikken iets in dat operatief verwijderd zal moeten worden. Hoe goed u ook op uw kat past, u zult nooit altijd aanwezig te kunnen zijn om op uw kat te passen. Aangezien katten van nature ook nieuwsgierige dieren zijn zal er veel fout kunnen gaan en is het verstandig om een dierenverzekering af te sluiten.
  2. Mijn huisdier komt van een goede fokker. Natuurlijk is een goede fokker zeer belangrijk voor uw huisdier, maar het is geen garantie dat uw huisdier nooit ziek zal worden of een ongeval zal krijgen. Was dit maar zo, want helaas hoe gezond uw huisdier ook is, er zal altijd was mis kunnen gaan! Voorkom deze verassingen door een dierenverzekering te nemen.
  3. Mijn vorige huisdier is ook nooit ziek geweest, waarom zal deze dat wel worden? Geen één huisdier is hetzelfde. Dus dat uw vorige huisdier het geluk heeft gehad dat hem of haar nooit iets is overkomen is natuurlijk mooi. Maar onthoud dat dit geen garantie is voor de toekomst. Informeert u maar is bij uw dierenarts hoe vaak deze ongevallen of ziektes wel niet voorkomen. Mocht dit zich toch voordoen dan wilt u wel geld beschikbaar hebben voor de juiste zorgen. Daarvoor is dus de dierenverzekering.
  4. Ik zie het wel als het zover is. Dit is een optie, maar wat nou als uw huisdier in een voor u financieel slecht tijdperk ziek word? U kunt hem dan moeilijk gewoon aan zijn lot overlaten en de kosten voor de behandeling zijn vaak erg hoog. Door een dierenverzekering af te sluiten voorkomt u in de toekomst om deze moeilijke en vervelende beslissingen te moeten nemen.
  5. Mijn dierenarts laat hem toch niet doodgaan. Dierenartsen zijn goed opgeleide mensen met een voorliefde voor dieren. Dit betekent echter niet dat hun zonder enkele kosten uw huisdier weer beter kunnen maken. Het is voor hun dus niet mogelijk om uw huisdier dan toch te behandelen en dat laat hun geen andere keus. Zorg ervoor dat u niet voor deze nare situatie komt te staan door gebruik te maken van een dierenverzekering.

Waar kunt u een dierenverzkering afsluiten?

Er zijn vele maatschappijen die u de mogelijkheid bied om uw huisdier te verzekeren door middel van een dierenverzekering. Enkele voorbeelden zijn Ohra, Proteq en Petplan. Op deze website kunt u duidelijk zien wat nou precies de verschillen zijn tussen deze aanbieders.

Welke huisdieren kunt u verzekeren?

Het is mogelijk om honden, katten en sinds kort ook konijnen te verzekeren. Het beste is om de dierenverzekering af te sluiten als het huisdier nog jong is, hierdoor krijgt u namelijk een aanzienlijk lagere premie en dit is natuurlijk altijd fijn! Kijkt u echter niet alleen maar naar de prijs van de verzekering, want vaak is het zo, hoe lager de prijs, hoe minder de verzekering dekt.

ABNA

Bij ABNA Kun je alles lezen en leren over o.a. lenen, wonen, sparen, verzekeren, beleggen, overlijden, erven en pensioen! Heb je zelf een vraag stuur je vraag in en wij gaan gaan kijken of wij er een stukje over kunnen schrijven!

Recente artikelen