Wat is de prijs van zilver?


Bent u op zoek naar de prijs van zilver per gram, per kilo of prijs van zilveren munten, oude zilveren sieraden, zilver servies, bestek en zilveren baren? Op prijs zilver treft u een aantal websites van bedrijven en wisselkantoren die u de actuele prijzen van zilver weergeven. De prijs van zilver is erg volatiel en verandert iedere dag. Voor de actuele zilverprijs verwijzen wij u naar de websites uit het overzicht. Een aantal van deze websites geven u een duidelijk overzicht van de actuele en historische zilverprijs in een grafiek aan.

Zilveren munten

Zilveren munten zijn geen wettig betaalmiddel meer in Nederland en ook niet in te wisselen bij een bankkantoor. Echter vertegenwoordigen zilveren munten nog wel een waarde. Bekijk deze waarde bij de bedrijven en wisselkantoren uit ons overzicht. De prijs van zilver is de laatste jaren net als goud flink gestegen. Het kan dus best een goed moment zijn voor het inwisselen van uw zilver. Voorbeelden van zilveren munten zijn zilveren tientjes, guldens en rijksdaalders. Ook zijn er nog zilveren vijftig gulden munten in omloop. De vraag is echter of het verkopen van deze vijftig gulden munten echt loont. De intrinsieke zilver waarde van de vijftig gulden munt zal de nominale waarde van vijftig gulden niet overtreffen. Naast Nederlandse munten zijn er in het buitenland ook heel wat zilveren munten uitgegeven.

Zilverkoers

We zien dat de zilverkoers de laatste 10 jaar gemiddeld flink is gestegen. Maar wat gaat de zilverkoers de komende jaren doen? Gaan we naar een nieuw hoogtepunt? Het is vaak zo dat als het economisch slechter gaat dat we de zilverkoers zien opleven. Door in goud of zilver te beleggen zal uw geld in tijden van inflatie over het algemeen niet minder waard worden. Naast dat het geld in een zilver of goud belegging in de regel tegen inflatie is bestand, kan goud of zilver ook nog eens een uitstekende belegging zijn. De vraag naar zilver neemt wereldwijd toe. Zilver wordt namelijk in heel veel elektrische producten verwerkt. Wanneer deze vraag toeneemt, zal de zilverkoers stijgen.

Prijs zilver vandaag

De prijs van zilver wordt bepaald door vraag en aanbod. U kunt zilver kopen in fysieke vorm door middel van munten en baren, maar ook als belegging op de aandelenbeurs. Voor de actuele zilverprijs kunt u het best naar bedrijven en wisselkantoren uit ons overzicht gaan. Deze geven u de prijs van zilver per gram en per kilo aan. Ook treft u vaak de prijs van zilveren munten en baren aan. Bent u benieuwd wat de prijs van zilver vandaag is? Ga dan direct naar een zilver website op deze pagina. Indien u verwacht dat de zilverprijzen de komende periode nog gaan stijgen, kunt het beste uw oude zilver nog even vast houden. Ook kan het voor u bij een verwachte prijsstijging juist interessant zijn om zilver te kopen. Indien u een daling van de zilverprijs verwacht, kunt u maar beter op tijd afstand nemen van uw oude zilver indien u hier vanaf wilt. Vindt de actuele zilverprijzen bij de handelaren, juweliers en wisselkantoren uit het overzicht.

Zilver sieraden inwisselen

Bent u in het bezit van oude zilveren sieraden of kapotte sieraden waar u niets meer mee doet? Er zijn bedrijven en wisselkantoren die uw oude en kapotte sieraden willen kopen. Voorbeelden van zilveren sieraden zijn zilveren kettingen, armbanden, horloges, uurwerken broches, spelden, hangers, colliers, oorbellen en ringen. Door de hoge prijs van goud en zilver komen er steeds meer handelaren die uw fysieke goud of zilver willen kopen. Naast fysieke inwisseladressen komen er ook steeds meer online wisselkantoren voor uw oude goud en zilver. Het inruilen van uw zilver kan best aantrekkelijk zijn, wanneer de zilverkoers hoog is. In de meeste gevallen wordt uw zilver of goud eerst getaxeerd en u krijgt een bod. Wanneer u dit bod accepteert wordt er veelal direct contant met u afgerekend.

Zilver inwisselen

Welke juwelier, wisselkantoor of edelmetaal handelaar geeft u de beste prijs voor oude zilveren sieraden, munten, baren, bestek en servies? Helemaal wanneer u grote hoeveelheden oud zilver heeft, is het aan te raden om bij meerdere juweliers en edelmetaal handelaren prijzen op te vragen. De waarde van uw oude zilver zal door taxatie worden vastgesteld. Een juwelier of handelaar zal naast de marktwaarde van zilver ook naar de kwaliteit van het aangeleverde materiaal kijken. Ga online eenvoudig op zoek naar de hoogste inwissel prijzen voor uw oude zilver. Zilver inwisselen is vandaag de dag heel eenvoudig en kan u veel geld opleveren. Bekijk welke juwelier of handelaar u de beste prijs geeft voor uw oude zilver.

Zilver verkopen

Bij het verkopen van uw oude zilver zoals sieraden, serviezen, kandelaren, miniaturen, flesjes, bestek en munten is het verstandig om goed op zoek te gaan naar een betrouwbare partij die u een goede prijs biedt. Bij handelaren is de aankoopprijs van zilver in veel gevallen beduidend lager dan de verkoopprijs. Vergelijk de prijzen die de handelaren of juweliers voor oud zilver bieden. Bij sommige zilveren producten is het ook goed om na te gaan of het niet om kunst en of antiek gaat. Het is natuurlijk zonde om een duur exemplaar tegen de zilverkoers te verkopen terwijl het veel meer waard is. Neem de tijd om uit te zoeken wat de echte waarde van uw zilver is. Laat hiervoor meerdere taxaties uitvoeren.

ABNA

Bij ABNA Kun je alles lezen en leren over o.a. lenen, wonen, sparen, verzekeren, beleggen, overlijden, erven en pensioen! Heb je zelf een vraag stuur je vraag in en wij gaan gaan kijken of wij er een stukje over kunnen schrijven!

Recente artikelen