Wat is een incassobureau?


Een incassobureau is een bureau dat openstaande vorderingen incasseert voor bedrijven en particulieren. Vaak wordt dit gedaan op basis van no cure no pay. No cure no pay incasso houdt in, dat wanneer de vordering niet geint wordt, het de opdrachtgever geen geld kost. Wanneer de vordering wel geint wordt vragen zijn een vergoeding voor hun kwaliteit. Vaak is deze vergoeding 15% van het totaalbedrag. Wanneer u te maken krijgt met debiteuren die hun vorderingen niet betalen is dat heel vervelend, de meeste ondernemers weten onderhand wel dat wanneer een debiteur niet betaald, een incassobureau de vordering kan innen in het minnelijke incasso traject.

Te veel mensen denken dat een incassobureau niks kan en mag, dit is niet helemaal waar! Een incassobureau heeft niet dezelfde rechten en plichten als een deurwaarder, echter vraagt de deurwaarder 50 euro per opdracht, en het incassobureau niet. Het is altijd verstandig om uw vordering in te dienen bij een incassobureau, wanneer deze in het minnelijke inkasso traject niet geincassert wordt kunt u er altijd voor kiezen de gerechtelijke procedure te starten.

ABNA

Bij ABNA Kun je alles lezen en leren over o.a. lenen, wonen, sparen, verzekeren, beleggen, overlijden, erven en pensioen! Heb je zelf een vraag stuur je vraag in en wij gaan gaan kijken of wij er een stukje over kunnen schrijven!

Recente artikelen