Wat is een persoonlijke lening?


Er zijn verschillende soorten leningen voor verschillende soorten doeleinden en wensen. De persoonlijke lening is uitermate geschikt voor eenmalige grote aankopen, denk hierbij aan een auto, een nieuwe keuken of de aanleg van een tuin.

Gunstig aan een persoonlijk lening is dat vooraf bekend staat hoelang de duur van de lening zal zijn, tegen welke rente het bedrag geleend wordt en hoe hoog het termijn bedrag elke maand zal zijn. Het is erg fijn om van te voren precies te weten waar je aan toe bent, en dat heb je met de persoonlijke lening.

Het zal niet voorkomen dat de rente wijzigt gedurende de looptijd. Op deze manier kun je het maandtermijn prima mee rekenen in de maandelijkse lasten en sta je niet voor verassingen. Zorg dat de persoonlijke lening altijd in je maandlasten past!

Je wilt natuurlijk zo goedkoop mogelijk lenen, maar waar vind je de goedkoopste kredietverstrekker? Er zijn een hoop kredietverstrekkers te vinden op de financiële markt en de rentes verschillen nogal. Het hoeft natuurlijk niet zo te zijn dat de goedkoopste persoonlijke lening ook de meest aantrekkelijke is en bij jou situatie past.

Het is aan te raden niet overhaast te handelen in het afsluiten van een persoonlijke lening, hoe graag je dit ook zou willen. Wat je het beste kunt doen is bij meerdere kredietverstrekkers een gratis offerte aan te vragen, dit is geheel vrijblijvend en geeft je een beter inzicht.

Wil je geld lenen met BKR? Indien je een BKR registratie hebt zal men hier kritisch naar kijken, op het moment dat je een nieuwe lening af wenst te sluiten.

Je kunt echter ook kiezen voor een persoonlijke lening met BKR op het moment dat je nog geen registratie hebt, maar je deze graag aan wilt laten maken. Met een BKR-registratie zorgt men er onder andere voor dat je niet meer leent dan je op een redelijke manier terug kunt betalen.

Een persoonlijke lening wordt ‘persoonlijk’ voor je opgesteld en zorgt ervoor dat je geld kunt ‘lenen’, de naam zegt het dus eigenlijk al. Een geldverstrekker (doorgaans een bank) kijkt naar het inkomen dat je hebt en de vaste lasten die daar aan de andere kant tegenover staan.

Er ontstaat op die manier een stuk financiële ruimte, wat je kunt gaan gebruiken om de persoonlijke lening terug te betalen.

Een persoonlijke lening sluit je af voor een vaste looptijd, tegen een vaste rente, zodat je vooraf weet wat je maandelijks gaat betalen. Je hebt op die manier de mogelijkheid om op dit moment een mooi bedrag te lenen.

Je betaalt rente over het bedrag dat je opneemt, los van de aflossingen die je doet om de persoonlijke lening af te betalen.

Stel dat je € 10.000 leent, met een looptijd van 10 jaar en een rentepercentage van 5%. In dat geval dien je in ieder geval €1.000 per jaar af te lossen (€10.000 / 10 jaar = €2.000 per jaar).

Dat betekent dat je iedere maand ongeveer €83 aan aflossing betaalt.

Daarnaast dien je rekening te houden met de rente. In het eerste jaar bedraagt de rente 5% van €10.000, dus €500. Dat betekent dat je ongeveer €42 aan rente betaalt. Je eerste maandlast wordt daarmee €125 (€83 + €42).

Houd er rekening mee dat je maandlast qua aflossingen gelijk blijft, terwijl je natuurlijk steeds minder rente gaat betalen. Je betaalt die immers alleen over het openstaande deel van de schuld van de persoonlijke lening.

De persoonlijke lening kun je inzetten voor een groot aantal verschillende doelen. Het is in ieder geval van belang dat het gaat om een eenmalige uitgave, waar je op dit moment het geld niet voor hebt.

Denk aan een nieuwe mooie televisie, een nieuwe koelkast of wellicht een nieuwe auto. Dat zijn uitgaven die om flink wat geld vragen, waarmee je met een persoonlijke leningals het ware achteraf gaat sparen.

Ben je benieuwd naar jouw maximale persoonlijke lening, bijvoorbeeld omdat je wilt weten wat er haalbaar is? Je kunt online een berekening maken van je maximale lening, of contact opnemen met de bank waar je graag een lening af wilt sluiten.

Men zal een vrijblijvende offerte voor je opmaken, op basis van je vaste inkomen, je vaste lasten en eventuele alimentatie of andere financiële verplichtingen. Hieronder kun je direct én vrijblijvend berekenen hoeveel jou persoonlijke lening maximaal kan zijn.

Vergelijk meer dan 50 kredietverstrekkers, zo ben je verzekerd van een ruim overzicht aan persoonlijke lening aanbieders en kun je eenvoudig berekenen waar jij het voordeligst uit bent. Het is aan te raden bij zoveel mogelijk kredietverstrekkers geheel gratis offertes aan te vragen voor een beter inzicht in de kosten van een persoonlijke lening.

ABNA

Bij ABNA Kun je alles lezen en leren over o.a. lenen, wonen, sparen, verzekeren, beleggen, overlijden, erven en pensioen! Heb je zelf een vraag stuur je vraag in en wij gaan gaan kijken of wij er een stukje over kunnen schrijven!

Recente artikelen