WIA eigen risico


Sinds 2007 is het voor werkgevers mogelijk om de WGA-verzekering niet meer via het UWV te laten lopen. Toen in 2006 de regels omtrent de WAO veranderd zijn, en deze omgezet is in de Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen, is ieder bedrijf direct bij het UWV verzekerd. Dit leidde toen tot veel onrust, omdat men hierbij niet meer de vrije keuze had waar men het personeel zou gaan verzekeren met de WGA-verzekering. Eigen Risico konden de werkgevers ook niet meer betalen, omdat zij per direct verzekerd waren bij het UWV.

Vanaf 2007 zijn de regels gelukkig veranderd, wat inhoudt dat werkgevers weer zelf de verzekering kunnen gaan regelen. Bedrijven kunnen uit de regeling van het UWV treden. Dit betekent dat zij zich niet meer onder de UWV dekken met de WGA-verzekering. Eigen Risico wordt vanaf nu wel opgesteld, wat voor veel bedrijven flink wat geld kan besparen. Doordat de regeling omtrent de UWV verleden tijd is, kan een werkgever nu zelf opstellen hoe hoog zij het eigen risico willen opstellen. Zo zal de verzekering niet meer onder het UWV vallen, maar wordt er bij een verzekeraar een aparte verzekering afgesloten. De WGA-verzekering Eigen Risico helpt werkgevers om zelf meer duidelijkheid te krijgen over deze verzekering, de kosten hiervan en de voordelen voor de werknemers.

Het voordeel voor werkgevers met een WGA-verzekering Eigen Risico is dat de premie lager uit zal vallen dan de premie die het UWV hanteert. Dit betekent dus dat de werkgevers geld zullen gaan besparen binnen de onderneming. Bij een WGA-verzekering Eigen Risico verzekert de werkgever zich tegen het langdurig moeten missen van een werknemer. Dankzij speciale trajecten kunnen deze werknemers getraind worden om weer optimaal te gaan functioneren, maar hier is wel tijd en geld nodig. Ook zal de werknemer, doordat deze gedeeltelijk arbeidsongeschikt verklaard is, nog steeds een inkomen vereisen. Echter zal er een gat ontstaan in het inkomen. Hier zal een WGA-verzekering Eigen Risico ook rekening mee houden, waardoor zowel werkgever als werknemer voordeliger uit zullen zijn.

Werkgevers kunnen, wanneer zij ervoor kiezen om een WGA-verzekering Eigen Risico af te sluiten, gemiddeld enkele duizenden euro’s op jaarbasis gaan besparen. Het UWV rekent vaste kosten en dit betekent dat er geen prijsverschillen in de premie zullen ontstaan. Verzekeraars hebben deze mogelijkheid wel. Werkgevers kunnen hier zelf goed gebruik van maken door te zorgen dat zij tijdig inspringen op deze gelegenheid. Een WGA-verzekering Eigen Risico is dan ook onmisbaar in het bedrijfsleven, omdat het jaarlijks veel minder premiekosten oplevert.

Waar men uiteindelijk een WGA-verzekering Eigen Risico zal afsluiten, zal afhankelijk moeten zijn van de voorwaarden die de verzekeraars stellen. Elke verzekeraar stelt andere voorwaarden op wanneer het aankomt op een verzekering. De ene verzekeraar kan voor een bedrijf voordeliger zijn dan de andere verzekeraar. Door slim en strategisch rond te kijken kan een bedrijf nog veel meer geld besparen op een WGA-verzekering Eigen Risico.

Belangrijk: laat uzelf altijd goed adviseren door een onafhankelijke expert op dit gebied. De informatie op deze site kan namelijk verouderd zijn door vb. wetwijzingen.

ABNA

Bij ABNA Kun je alles lezen en leren over o.a. lenen, wonen, sparen, verzekeren, beleggen, overlijden, erven en pensioen! Heb je zelf een vraag stuur je vraag in en wij gaan gaan kijken of wij er een stukje over kunnen schrijven!

Recente artikelen