Woning Voordeel Krediet


Woning Voordeel Krediet

Het woning voordeel krediet is een nieuwe vorm van geld lenen, en een product van de Interbank. Het woning Voordeel Krediet is een goedkopere vorm van doorlopend krediet. Deze vorm van goedkoop doorlopend krediet is vooral bestemd voor de eigenaren van een eigen woning. Als u een eigen woning heeft ontvangt u namelijk een korting van 0,2% op jaarbasis. Deze korting krijgt u overigens ongeacht de waarde van uw woning. Dus ook als uw woning op dit moment “onder water” staat. Dan nog ontvangt u de rentekorting. Eigenlijk best bijzonder.

Voor wie is het Woning Voordeel Krediet geschikt

Het woning voordeel krediet is voor iedereen geschikt die een doorlopend krediet wil afsluiten en een koopwoning heeft. Voor iedereen met een koopwoning is dit product namelijk gewoon aan te schaffen. Het enige nadeel is, het woning voordeel krediet is niet af te sluiten in de vorm van een persoonlijke lening. Naar onze mening toch een behoorlijke misser. Als u namelijk een woning voordeel krediet wenst af te sluiten voor een verbouwing of iets dergelijks. Dan kunt u de rente dus niet fiscaal verrekenen. De regels van de belastingdienst met betrekking tot de aftrek van de rente van de inkomstenbelasting zijn hier duidelijk over. Als de lening niet annuïtair of lineair afbouwt (alleen het geval bij een persoonlijke lening, vaste rente, vaste looptijd). Dan mag u de betaalde rente niet aftrekken van de belastingdienst. Meer hierover kunt u overigens lezen op de website van de belastingdienstOpens in a new tab..

Waarom alleen voor eigen woningbezitters

Dat is een vraag die bij ons ook op kwam. Er zijn nu bijna 1 miljoen mensen wiens hypotheek hoger is dan de verwachte waarde van de woning. Waarom deze mensen ook nog eens voordeel geven?
De belangrijkste reden om dit te doen ligt vooral in het verleden. Uit cijfers is namelijk gebleken dat mensen met een koopwoning een beter betaalmoraal hebben dan mensen met een huurwoning. Dit zal natuurlijk niet altijd het geval zijn. Maar in de grote aantallen is deze regel wel opgegaan.

ABNA

Bij ABNA Kun je alles lezen en leren over o.a. lenen, wonen, sparen, verzekeren, beleggen, overlijden, erven en pensioen! Heb je zelf een vraag stuur je vraag in en wij gaan gaan kijken of wij er een stukje over kunnen schrijven!

Recente artikelen